Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Mye bedre fra Leica

Skrevet av / 26.07.17 - 11:59
Mye bedre fra Leica

De har aldri vært billigst. Det koster nemlig å bygge kameraer for hånd, og med Leicas krav til kvalitet og kundenes betalingsvilje, har Leica-kameraer alltid kostet mer.

Det endret seg med Leica T, som vi testet i 2014, men tiden løper fra den som ikke henger med i utviklingen, så nå har Leica gjort betydelige forbedringer i etterfølgeren Leica TL2.

Kjernen i det nye kameraet, er en nyutviklet 24 megapiksler CMOS-sensor i det samme APS-C-formatet som forgjengeren hadde. En ny Leica Maestro II bildeprosessor skal gi både bedre bildekvalitet og raskere responser.

(Foto: Produsenten)

Endelig 4K-video

For eksempel er det endelig mulig å filme i 4K, eller i full HD med 60 bilder/s og opptil 120 bilder/s om man velger 720-oppløsning.

Like viktig er det oppdaterte fokussystemet som bare trenger 165 millisekunder på å fokusere, i følge Leica er TL2 opp til tre ganger hurtigere enn T-modellen fra 2014.

Kameraet har også elektronisk lukker med lukkertider opp til 1/40 000s, og skuddtakten er oppgitt maks 20 bilder/s.

(Foto: Produsenten)

Det har selvsagt Wi-Fi- integrert og man kan fjernstyre kameraet med en Leica TL-app på mobilen. Det er verdt å merke seg at kameraet også har fåttUSB-3-kontakt som gir kablet bildeoverføring med betydelig hastighetsforbedring kontra USB-2.

Kamerahuset i frest aluminium, som er designet sammen med designavdelingen hos Audi, har fått avrundede kanter og forbedrede menyer. Den 3,7 tommer store pekeskjermen har opp til åtte ganger kortere responstid.

(Foto: Produsenten)

TL-objektiver

Det finnes foreløpig seks objektiver til TL-systemet. Tre av dem med fast brennvidde. Leica Summicron-TL 23mm f2 ASPH, Summilux-TL 35mm f1.4 ASPH og APO-Macro-Elmarit-TL 60mm f2.8 ASPH. De tre andre er zoomobjektiver. Super-Vario-Elmar-TL 11-23mm f 3.5-4-5 ASPH, Vario-Elmar-TL 18-56mm f3.5-5.6 ASPH og APO-Vario-Elmar-TL 55-135mm f3.5-4.5 ASPH.

Leica TL2 finnes i sølv og sort og koster 19.995 kr og er i salg fra midten av juli.

(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top