Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

nyhet

Sony viser redesignet Xperia XZ2

Avrundet bakside, mindre skjermkanter og først ute med filming i HDR.

Skrevet av / 26.02.18 - 13:59
Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile fram sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact. De har fått et nytt design med større skjerm, den nyeste Snapdragon-prosessoren, kan filme i super slow-motion i full HD, samt først ute med filming i HDR.

Xperia XZ2 Deep Green Group
Xperia XZ2 i den nye grønnfargen (Foto: Sony Mobile)

En gjengående klage på Sonys mobiler har vært at de ser like ut år etter år. Det har klart skjedd gradvise forandringer, men må ha et godt øye for å kunne legge merke til disse. Med nye XZ2 har man endelig fått et ordentlig redesign. Baksiden er nå elliptisk avrundet, som gjør at den sitter bedre i hånden. Overflaten har fått en ”3D refleksoverflate” som gjør at fargen skifter avhengig av lyset. Det ser faktisk veldig pent ut. Fronten har en større skjerm med mindre kanter, lignende mange andre konkurrenter det siste året.

Skjermen har fra XZ1 sine 5,2 tommer økt til 5,7 tommer på XZ2 og fra 4,6 til 5,0 tommer for Compact. Dette til tross for at de bare har vokst 5,6 millimeter i høyden og beholdt den samme bredden. Oppløsningen har økt fra standard full-HD til 2160×1080 på XZ2 og, en vesentlig større overgang fra en 720P skjerm til det samme som storebror for Compact. Likt som forgjengeren støtter skjermen HDR for bedre dynamikk og fargegjengiving.

Sony er også først ute med videoopptak med HDR, som vil øke tilgjengeligheten av HDR-materiale og nytten av en HDR-TV betydelig. Oppløsningen på super slow-motion video har også fått en oppgradering fra 720P til full 1080p-oppløsning. Dermed trumfer man Samsung som i går lanserte super slow-motion i 720P på sin Galaxy S9.

Xperia XZ2 Liquid Black Camera
Kameraet på Xperia XZ2 (Foto: Sony Mobile)

Stillbildekameraet drar nytte av den nye Snapdragon 845 som byr på en ny bildebehandlingsprosessor. Ellers er det ingen drastiske endringer på kamerafronten. Derimot kan man man nå bruke selfiekameraet til å lage 3D-skanninger av seg selv, i stedet for å måtte få noen andre til å gjøre det for seg. Sony kommer også til å vise fram neste generasjons kamera på messen. Vi kommer tilbake med en rapport på det.

På lydsiden har man jobbet hardt med høyttalerene, som har gitt høyere volum, større dynamisk omfang og bedre dynamikk. Men har også lagt til haptisk feedback for å forsterke opplevelsen av filmer og spill.

Man tar naturligvis i bruk Qualcomms nye Snapdragon 845 prosessor. Som gir bedre ytelse, støtte for nye standarder, samt bedre strømsparingsfunksjoner. I tillegg til å støtte hele 1,2 Gbps via X20 LTE.

Mobilene har også fått større batterier, med 3180 respektive 2870 mAh. De kan nå for første gang lades trådløst, og Sony kommer med en ladningstasjon.

 

Xperia XZ2 Compact White Silver Group
Compact har en mer frosset bakside (Foto: Sony Mobile)

XZ2 Compact ligner nå i større grad på sin storebror. Forskjellen ligger hovedsakelig i størrelse, vekt, skjermstørrelse og batteri. Med andre ord et attraktivt alternativ for den som vil ha en mindre mobil.

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact slippes den 6. april til henholdsvis 8000 og 6000 kroner.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top