Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Note 7 får flyforbud

Etter flere eksploderende batterier anses Samsung Galaxy Note 7 for å være en sikkerhetsrisiko om bord på rutefly.

Skrevet av / 13.09.16 - 17:47
Note 7 får flyforbud

Samsungs lansering av Galaxy Note 7 kunne gått bedre. Etter flere rapporter om telefoner, der batteriet begynte å brenne eller «eksploderte» som mange kalte det ble lanseringen avlyst i flere land. Man anbefaler også bekymrede kunder å bytte mobil.

Forrige uke var det rapporter om biler, som begynte å brenne etter at telefonen overopphetet samt om barn med brannskader. Så nå har Samsung besluttet å lage en offisiell tilbakekalling av de solgte mobilene for å unngå flere ulykker. «Samsung anbefaler at du slår av din Galaxy Note 7 og returnerer den til salgsstedet for å få et bytte. Når du har slått av din Note 7 bør du ikke opplade den.»

SAS advarer om brug og transport af Note 7. Telefonen må ikke tændes eller oplades om bord, og den må ikke anbringes i den indtjekkede bagage.
SAS advarer om bruk og transport av Note 7. Telefonen må ikke slås på eller lades om bord, og den må ikke tas med i den insjekkede bagasjen.

De amerikanske luftfartsmyndighetene FAA har offisielt frarådet bruk og oppladning av Note 7 om bord på fly. Flyselskapene Qantas og Delta forbydde bruk av Note 7 om bord. Og nå følger flere flyselskaper som Emirates, Etihad og SAS. Flyselskapene Virgin Atlantic, American, United og Air France har også sendt ut advarsler, selv om de ikke direkte forbyr mobilen ombord.

Sådan ser etiketten på de fejlsikrede Samsung Galaxy Note 7 angiveligt ud.
Slik ser etikken på de feilsikrede Samsung Galaxy Note 7 ut.

Vi anbefaler også, dersom du har fått tak i en Note 7, kontakter selgeren for å forhøre deg om betingelsene for et bytte. Den nye Galaxy Note 7, der batteriet har blitt kontrollert, sies å ha en svart firkant på etiketten med en strekkode og en «S» (som i «Safe»?) ved siden av.

Det er på dette tidspunkt ikke sikkert når Samsung Galaxy Note 7 blir tilgjengelig for salg.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top