Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

nyhet

Nokia lanserer fem nye telefoner

Nokia vil tilbake som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på en gang.

Skrevet av / 26.02.18 - 14:47
Nokia lanserer fem nye telefoner

I den billige enden finner vi først Nokia 1. Her får du det enkleste av smartphone-funksjonalitet i en solid Nokia-innpakning. Telefonen benytter Androids nye light-utgave av Oreo; Oreo Go, som er spesielt designet til telefoner med under 1GB ram. Nokia 1 kommer i butikkene i starten av april i fargene Warm Red og Dark Blue og i forskjellige pastellfarger på utvalgte markeder til veiledende utsalgspris på 85 USD.

Vesentlig mer kompetent er Nokia 6, som skal ta over for sin forgjenger. Den er ifølge HMD 60% raskere, har fått forbedret Dual-Sight, ZEISS optikk og USB-C-hurtigladning. Det ytre skallet er skåret av ett stykke 6000 series-aluminium framstilt i en 11-timers anodiserings- og poleringsprosess i to fargetoner. Den buede skjermen har Corning® Gorilla® Glass. På innsiden sitter en Snapdragon 630-prosessor.

Nokia 6 fås i fargene svart/kobber, hvit/jerngrå og blå/gull. Nokia 6 kommer i butikkene i starten av april til veiledende utsalgspris på 279 euro.

Det nye flaggskipet blir Nokia 7 Plus. Modellen har et forbedret kamera med doble sensorer og ZEISS optikk i det primære vidvinkelkameraet på 12MP. Dette skal gi optimale bilder i både sterkt lys og under dårlige lysforhold. Det sekundære kameraet er på 12MP med 2 ganger optisk zoom.

Skjermen er på 6 tommer, i 18:9-format og med HD+ oppløsning. Den fås i to fargekombinasjoner – sort/kobber og hvit/kobber. Nokia 7 Pluss kommer i butikkene i starten av april til en veiledende utsalgspris på 399 euro.

I den andre og mer ekslusive enden finner vi Nokia 8 Sirocoo. Som Nokia 7 Plus har den Dual-Sight og ZEISS optikk i kameraet. Det buede glasset omslutter stålrammen og en kant på kun 2mm gir en kompakt profil rundt den 5,5 tommer store OLED-skjermen. Nokia 8 Sirocco kommer i butikkene i starten av april til en veiledende utsalgspris på 749 euro.

Den siste telefonen overrasker på samme måte, som retroutgaven av Nokia 3310 gjorde året før. Matrixtelefonen, Nokia 8810, vender tilbake med sitt ikoniske buede slide-design. I motsetning til 3310 har det blitt plass til 4G, god lyd og naturligvis den nyeste utgaven av Snake. Telefonen kommer i gul og sort og får en veiledende utsalgspris på 79 euro.

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top