Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ettersom Asus i fjor høst kom ut som mobilprodusent med en rekke utgaver av Zenfone 4, deltar de selvfølgelig også i lanseringskappløpet på Mobile World Congress i Barcelona.

Her viser de fram to versjoner av en helt ny telefon, som ikke overraskende heter Zenfone 5.

Zenfone 5 har to kameaer – selvfølgelig. Foto: Asus

Zenfone 5 og Zenfone 5Z er begge 6,2″ smarttelefoner med dobbeltkamera og ekstra smale kanter – samt omfattende AI (kunstig intelligens).

Asus forteller i pressemeldingen at AI’en brukes fortløpende for å tilpasse kameraet til å kjenne igjen scener og velge riktige innstillinger til motivet.

Zenfone 5Z er den kraftigste modellen i serien. Telefonen er drevet av Qualcomms nye Snapdragon 845, har opptil 8 GB RAM og 256 GB lagring. Lillebroren Zenfone 5 kommer med den nye Snapdragon 636.

Kanten rundt skjermen er smal, og frontkameraet og høyttaleren sitter i en «notch». Foto: Asus.

Kant-til-kant-skjerm

Zenfone 5 og 5Z har en 6,2″ skjerm, men takket være de smale kantene tilsvarer den en standard 5,5 tommers telefon. Altså en hvor de ikke har klart å presse en megaskjerm inn i en liten ramme. Oppløsningen er Full HD+ (2.160×1.440 pixels).

Intelligent kamera

Dobbeltkameraet i Zenfone 5 & 5Z bruker Sonys IMX363-flaggskipsensor med et seks-elementers objektiv med en stor F/1.8 blender. Det sekundære 120° vidvinkelobjektivet egner spesielt godt til store landskap eller til trange rom.

Kamerasystemets innebygde AI gjør at telefonen hele tiden skal kunne utvikle seg og forbedre bildene.

Den kunstige intelligensen vil også tilegne ekstra kraft til krevende oppgaver med funksjonen AI Boost, som øyeblikkelig kan optimere ytelsen i f.eks spill.

Begge modellene har et 3.300mAh batteri, også her kommer AI’en til nytte ved at den justerer oppladningen dynamisk ved å overvåke brukerens oppladningsvaner og senke batteriets aldringsprosess.

Zenfone 5 kommer i «Light purple» (ovenfor) og «Stone blue» (under). Foto: Asus

Zenfone 5
I hjertet av Zenfone 5 sitter den nye Snapdragon 636 mobilplattformen (64-bit octa-core) med opptil 6 GB RAM. Hovedkameraet er 12 Mp, 24 mm F/1.8, sammen med et 12 mm vidvinkel. Selfie-kameraet er 8 Mp 24 mm F/2.0.

Zenfone 5Z
Toppmodellen Zenfone 5Z er drevet av Snapdragon 845, kombinert med opptil 8 GB RAM og 256 GB lagring. Hovedkameraet er 12 Mp, 24 mm F/1.8, sammen med et 12 mm vidvinkel. Selfie-kameraet er 8 MP 24 mm F/2.0

Tilgjengelighet og pris
Vi har ikke fått noen nordisk salgsdato på de to nye Zenfone-telefonene og heller ingen norsk pris. Men Zenfone 5Z lanseres til EUR 479 (ca 4.500 kroner) for den minste modellen.

Scroll to Top