Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Android 8 lanseres som Oreo

Her er Oreo-nyhetene som snart kommer til nye Android-mobiler

Skrevet av / 23.08.17 - 14:07
Android 8 lanseres som Oreo

Det er ingen hemmelighet at Google har jobbet med versjon 8 av Android. Arbeidsnavnet har vært Android O, men nå har det blitt sluppet at det offisielle navnet blir Android Oreo. Blant nyhetene finner man forbedret sikkerhet, raskere og smartere funksjoner som gjør mobilen lettere å bruke. Her er noen høydepunkter.

 

Google Play Protect (Foto: Google)

Bekymrer du deg for skadelige apper? Android Oreo har Google Play Protect innebygd som sjekker om apper har noe muffens i seg. Bak kulissene har man også satt ned foten for apper som installerer programvare uten at du merker det.

Er du ute og reiser kan Oreo automatisk koble deg åpne wifi-nettverk med god ytelse, og samtidig sikre deg med en VPN-tilkobling.

Operativsystemet har nå blitt modulært. Det gjør det mye raskere for mobilprodusenter å legge til tilpasninger og få nye versjoner uten de samme lange forsinkelsene som man har i dag.

Oreo sørger også for at apper i bakgrunnen ikke bruker opp batteriet. En funksjon som noen mobilprodusenter har tilbydd tidligere, men som nå vil bli standard for alle.

 

Android Oreo
Android Oreo picture-in-picture, varsler (Foto: Google)

Trenger du å sjekke ut noe samtidig som du er i en videosamatale? Med Android Oreo har man innebygd støtte for bilde-i-bilde, slik at man kan redusere videovinduet og gjøre flere ting samtidig.

Likt som iOS kan apper nå vise i ikonet at noe nytt har skjedd. Man kan umiddelbart få opp varslen og se om det er noe man vil sjekke ut.

 

Android Oreo starter mye raskere. Det er også mer effektivt når data som passord kan fylles inn automatisk.

Det støtter også Googles konsept Android Instants Apps. Som gjør det mulig for utviklere å lage en versjon av appen i nettleseren uten at man trenger å laste ned appen fra Play-butikken.

 

Android Oreo emojis (Foto: Google)

På Oreo får man også en overhaling av alle emojis. I tillegg til at man har fått 60 nye.

For en enda finere opplevelse støtter Oreo deep color, som gir deg det bredere fargespekter med finere nyanseskiller. Man har også fått støtte for fargeprofiler slik at man få best mulig fargegjengivelse.

När kommer Android Oreo?

Google er i gang med å teste den ferdige versjonen på egne enheter som Pixel og Nexus 5X/6P samt Nexus Player. Produsenter som Essential, Huawei, HTC, LG, Motorola, Nokia (HMD), Samsung og Sony har tilgang til koden og har planlagt oppgraderinger.

Du kan dermed forvente at nye mobiler kommer med Oreo forhåndsinstallert, mens eldre enheter kan oppgraderes.

Les mer om Android Oreo hos Google.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top