Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Hacker-hotspot kan lamme din iPhone

Et ondsinnet aksesspunkt kan lokke iPhoner og iPader i en felle, som er umulig å unnslippe.

Skrevet av / 08.06.15 - 12:30
Hacker-hotspot kan lamme din iPhone

sikkerhetskonferansen RSA i San Francisco, USA, demonstrerte forskere fra sikkerhetsfirmaet Skycure en spesielt alvorlig sikkerhetsbrist i iOS, som kan bringe iPhoner og iPader i kne automatisk.

De to forskenre Adi Sharabani og Yair Amit har gitt sin teknologi navnet No iOS Zone. Når en iPhone eller en iPad kommer innenfor rekkevidden av deres trådløse aksesspunkt, vil den helt automatisk logge seg på wifi-nettverket i den tro at det er snakk om et offisielt nettverk fra teleoperatøren, mens den i virkeligheten nå er i angripernes makt. Ved demonstrasjonen viste de to hvordan man får telefonen til å gå inn i en uendelig sekvens av krasjer og gjenstarter. Og har man først kommet innenfor rekkevidden av det skadelige aksesspunktet, hjelper det ikke å prøve å slå av trådløst nettverk, da telefonen ikke reagerer på berøring.

Den eneste løsningen er å forlate stedet, så telefonen automatisk kobles av nettverket. Og hvis det var snakk om et ekte hackerangrep, ville telefonen inntil da være prisgitt hackernes vilje.

De to forskerne mener at angrepet for eksempel kan utnyttes til å lamme telefoner ved politiske møter eller i finanssentre.

Selv om angrep av denne typen så langt man vet ikke har blitt utført av hackere, tar Apple feilen særdeles alvorlig, og jobber nå sammen med Skycure med å tette sikkerhetshullet, som kan ramme enhver iOS-enhet.

Kilde: The Register

I videoen under kan man se en iPhone som lammes av No iOS Zone-angrepet. Vi må imidlertid advare mot de to forskernes musikkvalg.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top