Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nytt skjermglass til mobilen

Gorilla Glass 4 gjør mobilskjermene dobbelt så holdbare.

Skrevet av / 25.11.14 - 13:34
Nytt skjermglass til mobilen

Mange av oss har mistet mobilen i bakken, med knust skjermglass som det triste utfallet. Og mobilskjermer skal absolutt kunne tåle litt av hvert, hvilket også er grunnen til at de fleste produsenter bruker ekstra herdet glass fra produsenter som Corning til sine smartmobiler.

Cornings Gorilla Glass er blant de mest brukte materialer til mobilskjermer, og nå har det amerikanske selskapet akkurat lansert fjerde generasjon av sitt holdbare glass, som skal gjøre mobilskjermen dobbelt så holdbar som før.

gorilla-glass4

Ifølge Corning har de nøye studert hvordan mobiltelefoner lander, når de mistes i bakken, og nøyaktig hvordan landingen får glasset til å gå i stykker. Corning fant ut at over 70 prosent av gangene en mobilskjerm går i stykker, skyldes det en skarp gjenstand. Det nye Gorilla Glass 4 skal kunne overleve slike fall og vil kunne overleve fire av fem sammenstøt med ujevne overflater. Og forbli like sterkt som før fallet, hvilket har vært et problem for tidligere generasjoner Gorilla Glass.

Den nye utgaven er allerede satt i produksjon, så nå er det kun et spørsmål om tid før de første mobiltelefonene med superholdbare skjermer ser dagens lys.

I videoen under kan du se hvordan Corning har utviklet den nye glasstypen.

Kilde: Macrumors

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top