Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 6 kan spille av 4K video

A8-prosessoren i iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan håndtere avspilling av video i Ultra HD-oppløsning.

Skrevet av / 25.11.14 - 15:10
iPhone 6 kan spille av 4K video

Det er ingen offisiell funksjon i verken iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, og de to telefonenes skjermer støtter heller ikke visning av 4K-oppløsning, men ikke desto mindre er den nye A8-prosessoren i de aktuelle iPhone-modellene i stand til å håndtere og spille av video i 4K-format – altså i UHD-oppløsning på inntil 4.096 x 2.160 piksler. Det skriver nettstedet The Unofficial Apple Weblog.

Bloggen har avslørt muligheten for 4K-avspilling i samarbeid med softwarefirmaet Softorino, som står bak Mac-app-en WALTR. Denne appen, som skal installeres på brukerens Mac-datamaskin, ikke på mobilen, lar deg overføre video- og musikkfiler som ellers ikke støttes av iPhone – som FLAC og MKV – til mobiltelefonen utenom iTunes.

Det er bare at dra mediefilen over i WALTR-app-en, så blir den overført til din iPhone ved neste synkronisering og kan avspilles på mobilen via telefonens egen Musikk- eller Video-app. (Her kan du skaffe deg app-en WALTR og lese i detaljer hvordan den virker).

Og det har folkene fra Softorino nå også forsøkt med videofiler i 4K-format, og det fungerer helt sømløst uten feil og avbrytelser. Derfor spør både app-utvikleren og bloggen seg selv, hvorfor Apple har bygget 4K-støtte inn i en av hjørnestenene i sin teknologiske arkitektur, hvis ikke firmaet har tenkt seg å lansere produkter som offisielt støtter 4K-avspilling en gang i fremtiden.

151ca225955b620bde7d9aa56cb3d0440ed6bfe3

Den nåværende Apple TV, som kan spille av Full HD-video i 1080p oppløsning, er basert på Apples A5-prosessor, så kanskje vi kan vente oss en opdatert Apple TV-modell med 4K-avspilling basert på den nyeste A8-prosessoren? Lanseringen av iMac Retina 5K har i hvert fall demonstrert at Apple fokuserer på høy bildekvalitet.

Hvad tror du? Vil vi snart se et eller flere 4K-produkter fra Apple?

Under kan du se Softorinos egen demonstrasjon av 4K-avspilling på iPhone 6.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top