annonse
annonse

Nyhet: Mer OLED fra Philips i 2018

Mer OLED fra Philips i 2018

Philips starter TV-året med en rekke nye OLED-modeller - deriblant flere i 65" størrelse!

Philips liker å gjøre ting på sin egen måte. I stedet for å lansere sine TV-nyheter og “fremtidsvyer” på CES, inviterte de heller til storstilt lansering i Amsterdam. Det beste av alt: Vi slipper å vente særlig lenge på de nye modellene.

Philips sitt nytt modellsortiment for 2018 domineres av OLED. De lanserer hele tre nye serier med OLED og Ambilight i år, og de første skjermene kommer i butikkhyllene rundt februar/mars.

Philips OLED 873

Aller først ut er nye OLED 873. Denne serien blir en arvtager til den populære 55POS9002, som har blitt en bestselger her hjemme. Oppskriften er veldig lik forgjengeren, med OLED-panel fra LG Display, P5 bildeprosessor, Ambilight og Android. Den kommer i både 55″ og 65″ utgave.

OLED 973

Deretter kan vi vente oss OLED 973, som blir Philips sin toppmodell for 2018. Den har mye til felles med OLED 873, men har en mer eksklusiv design, der OLED-skjermen legges ovenpå en glassplate (“picture on glass” slik vi kjenner det fra bla LG OLED65E7), samt en egen lydplanke integrert i sokkelen. Philips har jobbet mye med denne lydplanken, som kan benyttes til  både bord- og veggmontering. Den er kledd i nøytral grå tekstil fra danske Kvadrat.

OLED 803

Siste skudd på treet blir den spennende OLED 803-serien. Når man ser på nummeret i betegnelsen, skulle man kanskje tro at dette dreide seg om en ny budsjettmodell. Tvert imot dreier det seg om en superslank og minimalistisk TV, som skal havne midt mellom 873 og 973 i Philips-hierarkiet.

Ambilight og HDR10+

Philips OLED 803 med Ambilight. (Foto: Philips)

Alle de nye OLED-modellene kommer selvsagt med Ambilight, som er Philips sitt patenterte omgivelseslys. Ambilight-lyset bader veggen bak TV-en med farger som matcher handlingen på skjermen. Dette kan oppleves mer behagelig for øynene, samtidig som  hever opplevelsen av film og annen underholdning. TV-ene kan også kommunisere med Philips Hue lamper og lyspærer for å utvide Ambilight-lyset til hele rommet. Årets modeller har fått forbedret Hue software, som sørger for hurtigere synkronisering mellom lampene.

OLED-skjermene er UHD Premium-sertifiserte, hvilket betyr at de oppfyller kravene for en god opplevelse av HDR-video. Philips kunngjorde også at samtlige modeller vil støtte den nye, åpne HDR10+ standarden, som er utviklet i samarbeid med Samsung og Panasonic. Den nye standarden er lansert for å konkurrere med Dolby Vision, og tar i bruk såkalte dynamiske metadata for å justere kontrast og farger i hvert enkelt scene. Demoer Lyd & Bilde har sett til nå, vitner om store forbedringer mot den “statiske” HDR10 varianten.

Android og Google Assistant

De nye 2018-modellene fra Philips får mulighet for Google Assistant stemmestyring, via innebygd mikrofon i fjernkontrollen (Foto: Philips)

Philips-modellerne bruker som før Android som operativsystem. Den største nyheten i år er definitivt støtten for Google Assistent stemmestyring, som kan brukes til å styre TV-en, interagere med andre tilkoblede enheter, eller spørre Google om hva det måtte være. Philips vil i første omgang støtte den engelske versjonen av Google Assistant, men vil også støtte andre språk etter hvert som Google gjør tjenesten tilgjengelig i flere land.

Pris og tilgjengelighet

De første Philips 2018-modellene ventes i butikk i løpet av månedsskiftet februar/mars. Lyd & Bilde har bestilt det første eksemplaret av 65″ OLED 873 til test!

Veiledende priser:

65OLED873      34.995:-

65OLED973      44.995:-

Les også

Besøk hos Audio Note UK

I en audioverden dominert av digitalt trylleri og høyeffektive klasse D-forsterkere med tre- eller firesifrede effektopplysninger, er high-end-produsenten Audio Note litt av en sjeldenhet. Her holder man fast på teknologier som hadde sin storhetstid i midten av forrige århundre. Gammeldags? Nei, rett og slett fordi man mener de lydmessig er…

High End-messen i München

High End-messen i München er stedet hvor alle de store og kjente hi-fi-produsentene møter opp for å vise flagget.…

Fujifilm X-T100

Med et stadig større fokus på dyrere og avanserte kameraer, kan det se ut som bransjen har glemt de som bare skal…

HTC U12+

Det begynner å bli noen år siden HTC sist utgjorde en trussel på mobilmarkedet. Dog er det ikke slik at de er…

TPV overtar Philips-merket

Philips kunngjorde i dag at de har inngått en intensjonsavtale med TPV Technology Limited, som gir TPV en eksklusiv…

High End-messen i München

Når det er snakk om hi-fi i den tunge ende er High End-messen i München stedet å se alt det nye og eksotiske. Og stedet for å bli sett. Det gjelder også for skandinaviske produsenter. Når man spaserer rundt i messehallene ser man stadig merker man kjenner igjen fra hjemme.Vi har allerede skrevet om nyhetene fra Ortofon, System Audio og…

McIntosh MCD600

Nylanseringer av CD-spillere, er ikke hverdagskost, men McIntosh slipper arvtakeren til MCD550 og en ny…

Pro-Ject Yellow Submarine

Navnet har den fått fra Beatles-albumet med samme navn, og platespilleren er formet som ubåten og lakkert i samme…

Focal Grande Utopia EM Evo

10 år etter at de ble lansert, er det på tide med en kraftig oppgradering av Focals Utopia-serie med high-end…

Ny legend-serie fra System Audio

Ideen er god. Muligheten til å oppgradere et helt vanlig par med høyttalere til aktiv drift, høres i hvert fall forlokkende ut.Systen Audio har tenkt tanken, og satt den ut i live, i to høyttalermodeller til å begynne med. Kompakthøyttaleren SA legend 5 og gulvhøyttaleren SA legend 40, kan leveres som et normalt, passivt par, eller med…

Ortofon Concorde Century

Det er faktisk snakk om to nye pickuper. Den ene er MC Century som er en nyutviklet MC-pickup med Ortofons egen…

Marantz KI Ruby

Marantz og Ken Ishiwata har hengt sammen i 40 år, og hans betydning for Marantz suksess kan knapt overdrives. Da er…

Allværskamera

De mest aktive klarer seg ikke med et vanlig kompaktkamera. De velger et Olympus Tough TG-5, fordi det er robust og…