Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

LG presenterer papirtynn OLED-TV

Den bøyelige Wallpaper TV er under 1 millimeter tykt, og kan festes direkte på veggen.

Skrevet av / 27.05.15 - 10:48
LG presenterer papirtynn OLED-TV

At LG satser tungt på OLED-tv er ingen hemmelighet. Det kommende modellsortimentet for 2015 formelig strutter av de flate og fargerike skjermene, som er basert på organiske lysdioder. Men det er bare begynnelsen, skal vi tro LG. I fremtiden får vi TV-skjermer som er så tynne og bøyelige at man nærmest kan tapetsere dem på veggen.

LG sitt datterselskap LG Display arrangerte nylig en presseevent i Korea, hvor de demonstrerte den såkalte Wallpaper TV – en nesten papirtynn og bøyelig 55″ OLED-TV. Skjermen under enn millimeter tykk (0,97 mm), veier 1,9 kilo og kan festes på veggen med magneter.

LGD_OLED_Wallpaper_TV01_web
LG-prototypen monteres ved hjelp av magneter, og er så tynn at den i praksis går i ett med veggen.

Produktet er fortsatt i prototypefasen, og det er foreløpig usikkert når de papirtynne skjermene blir klare for butikk, sies det ikke noe om. Det er en ting å lage en papirtynn TV – noe annet er å få den til å fungere i mange år, til all slags bruk og ikke minst, til en brukbar pris. I tillegg må man regne med separat elektronikk for tilkobling av eksternt utstyr, TV-mottakere og høyttalere. Dette stuntet handler nok vel så mye om å skape blest for LGs kommende 2015-modeller med OLED og 4K. I følge Elkjøp sine hjemmesider ventes disse i butikk i begynnelsen av september.

I tillegg til å vise den supertynne 55-tommeren, meldte LG Display også at de jobber med å utvikle et 99 tommer stort OLED-panel.

Se demonstrationen hos LG Display her:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top