Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

LG klar med 4K OLED

LG viser frem sin nye 4K OLED 77-tommer på IFA-messen.

Skrevet av / 04.09.14 - 19:19
LG klar med 4K OLED

Koreanske LG er for tiden markedsledende innen OLED, og benytter selvsagt anledningen til å demonstrere dette på IFA-messen. I tillegg til den allerede lanserte 55EC930V (som nå kan kjøpes her hjemme for under 20.000 kroner) viser de ferdige produksjonsklare eksemplarer av sine 77″ og 65″ OLED med 4K oppløsning. En egen utgave med motorisert, bøybar skjerm vises også, hvor du selv kan velge mellom flat og buet modus med fjernkontrollen.

LGs svenske produktsjef Christian Nilsson kunne fortelle at LG er i ferd med å effektivisere OLED-produksjonen, og at feilratene synker. LG spår at en slik måte at produksjonen vil være virkelig lønnsom (s.k Golden Yield) innen 3-4 år. Dette sammenlignet med LCD-LED som angivelig tok 8 år for å nå samme lønnsomhetsnivå. Sagt med andre ord kan det bety at OLED på sikt faktisk kan bli billigere å produsere enn dagens LCD-teknikk, i følge LG.

Vi ser imidlertid ut til å måtte vente litt på at 4K-OLEDen skal ned i pris. 77-tommeren skal koste et sekssifret beløp, antageligvis mellom 150.000 og 180.000 veil. 65-tommeren derimot, vil få en adskillig hyggeligere pris, godt under 100.000 om vi forstår LGs antydninger så langt. Offisielle priser vites ikke før TV-ene er i handelen, som vil skje i løpet av året.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top