Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iWatch lansering 9. september?

Ryktene har florert i årevis, men nå er det mye som tyder på at Apple vil lansere sin nye iWatch sammen med iPhone 6 den 9. september

Skrevet av / 28.08.14 - 15:15
iWatch lansering 9. september?

Lanseringen av en ny iPhone nærmer seg med stormskritt. Alle rykter tyder på at Apple vil avsløre iPhone 6 på et arrangement den 9. september, men nå melder den amerikanske teknobloggeren John Paczkowski som står bak nettstedet recode.net, at Apple ved samme anledning vil presentere et nytt “wearable device” – altså et produkt, man kan bære på kroppen.

Paczkowski bruger ikke selv ordet iWatch, men etter månedsvis med rykter om Apples kommende smartklokke er det nærliggende å tro at det er nettopp iWatch som er det nye “wearable device».

I følge recode.net vil det nye produktet utnytte flere av de nye HealthKit- og HomeKit-funksjonene i Apples mobile operativsystem iOS8. Den nye Health-appen, som er en del av HealthKit, holder styr på puls, kalorier, blodsukker, kolesterol, medisin og mye mer, hvor du også kan opprette dit eget journalkort med viktig informasjon — slik som blodtype og allergier — som man kan få tilgang til direkte fra låseskjermen ved et eventuelt nødstilfelle.

En ny app ved navn Health samler og viser informasjon om din helse, innsamlet fra dine fitness-enheter. En ny app ved navn Health samler og viser informasjon om din helse, innsamlet fra dine fitness-enheter.

Med HomeKit-funksjonene skal brukeren for eksempel kunne styre lyset i ulike rom, sjekke om inngangsdøren er låst, eller slå på varmen en halv time før han kommer hjem. Med andre ord blir HomeKit kjernen i det digitale hjem, og skal for øvrigt også fungere sammen med Apples stemmestyringssoftware, den personlige assistenten Siri.

Mye tyder altså på at iWatch kan bli en meget sentral del av Apples digitale strategi. I hvert fall gir de aktuelle ryktene oss god grunn til å glede oss enda mere til lanseringen den 9. september!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top