annonse
annonse

iPhone

Komplettere med smart tilbehør så blir den så mye mer enn en mobiltelefon.

annonse

Audioquest Dragonfly Red, DAC

(Foto: Produsenten)

Vellydende musikkilde

Lydkvaliteten i de fleste mobiltelefoner er dessverre fortsatt veldig neglisjert. Men man må ikke nøye seg med de innebygde kretsene. En ekstern digitalomvandler plukker ut lyden digitalt, og gjør den om til analog med betydelig bedre kvalitet. Dragonfly Red har dessuten en hodetelefonforsterker slik at du kan bruke mer tungdrevne hodetelefoner. Krever Apples Lightning USB-adapter for å koble til iPhone.

Pris: 1.900 kr
Web: hifiklubben.no

 

 

Shure Motiv MV88, mikrofon

(Foto: Produsenten)

Proff lydinnspilling

Gir lydopptak med fullgod kvalitet uten behov for andre apparater.

Alle som har forsøkt å spille inn konserter eller egen sang med mobilen, har raskt innsett at selv om videokvaliteten er OK, så er lyden bedrøvelig. Den lille mikrofonen i mobilen er helt enkelt ikke bra nok. Men ved å plugge inn en skikkelig mikrofon får man faktisk bra lydkvalitet, uten å måtte kjøpe en diktafon eller et digitalt innspillingsapparat. Ikke bare til musikk, men også til intervjuer eller forelesninger.

Pris: 1.400 kr
Web: shure.eu

 

 

Olloclip core lens set, kameraoptikk

(Foto: Produsenten)

Fleksiblere kamera

Med ny optikk kan du ta bilder som ikke er mulig med det vanlige kameraet.

Om du har siklet etter den ekstra optikken i iPhone 7 Plus, trenger du nødvendigvis ikke ombestemme deg. Olloclip har løse linser man knepper fast over kameraet for å endre brennvidden. I dette grunnoppsettet får man en fisheye-linse, en 15x makrolinse samt en vidvinkellinse. Men det finnes også et Active linse sett hvor man får den savnede 2x-telelinsen samt en vidvinkellinse. Og for dem som elsker nærbilder, et makro-kit.

Pris: 120 Euro
Web: olloclip.com

 

 

DJI Osmo Mobile, steadycam

(Foto: Produsenten)

Ristefrie actionfilmer

Med dette bildestabiliserende håndtaket kan du utføre kameraløp som proffene.

Samme hvor mye optisk bildestabilisering Apple bygger inn i mobilene, blir det aldri like episke kameraløp som på film. Der benytter jo kameramannen en avansert sele som alltid holder kameraet rett og stødig selv om han beveger seg. Men med droneprodusenten DJIs lille gimbal-stabilisator kan du få lignende funksjon til en brøkdel av prisen i et smidigere format. Knappene på håndtaket styrer videoinnspillingen.

Pris: 3.300 kr
Web: dji.com

 

 

Flir One, varmekamera

(Foto: Produsenten)

Få superhelt-syn

Oppdag den usynlige verden, og finn varmespill, vannlekkasjer og skumle ting i mørket.

Om man har et utett hus med kuldepunkter og varmelekkasje, er et varmekamera perfekt for å se det som ellers er usynlig. Man kan også finne lekkasjer fra varmtvannsrør i veggene. Et billigere alternativ til et komplett varmekamera er å kjøpe Flir One, som man bare plugger inn i iPhonen. Som en bonus kan man se om noen smyger i buskene om natten, om man føler seg utrygg. Eller se om man slukket bålet ordentlig.

Pris: 2.500 kr
Web: flir.se

 

 

Les også:


annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.