Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ny iPhone-klone fra OnePlus

Hvorfor gjenoppfinne den dype tallerkenen, når man kan lære av og kopiere fra sine konkurrenter?

Skrevet av / 21.06.17 - 12:37
Ny iPhone-klone fra OnePlus

Det viser seg å være tankegangen til kinesiske OnePlus, som i går ved en rekke pop-up events rundt i verden offisielt avslørte deres nye toppmobil, OnePlus 5. Vi var med i København hvor vi fikk se den Apple-inspirerte presentasjonen på storskjerm, etterfulgt av prøvetesting av telefonen. Man kan glede seg til den 27. juni, da kommer telefonen i butikkene. Det er også mulig å forhåndsbestille telefonen.

En iPhone 7 Plus-klone

Det er enkelt å se hvor OnePlus har hentet sin inspirasjon ifra. OnePlus 5 er som snytt ut av nesen på spesielt iPhone 7 Plus, spesielt hvis man ser på baksiden, som nå preges av et kamera med to linser. Funksjonsmessig har disse de samme egenskapene. Den ene er primær og den andre brukes til optisk zoom. Likt som iPhone 7 er det inkludert en spesiell portrettfunksjon som gjør det mulig å fokusere på forgrunnen og skille ut bakgrunnen. Ifølge tidlige anmeldelser skaper funksjonen en litt større differanse enn hva iPhone 7 plus gjør – som resulterer i tap av detaljer. Vi vil naturligvis teste denne funksjonen når vi får vårt testeksemplar. På ett vesentlig punkt skiller OnePlus seg fra Apple. De har valgt å beholde aux-utgangen, som de gjorde et nummer ut av i presentasjonen. «Selvfølgelig har vi ikke fjernet den».

Lynrask og med massevis av RAM

En annen ting som folk også påpeker er hvor rask telefonen er. Den er utstyrt med den nyeste Snapdragon-prosessoren fra Qualcom og opp til hele 8GB ram. Sistnevnte kan høre ut som overkill, særlig hvis man sammenligner med konkurrenter, som maksimalt har 4GB i sine toppmodeller. Den ekstra RAM’en blir heldigvis godt utnyttet og gjør at telefonen enkelt sjonglerer mellom flertallige apper samtidig, uten å bli noe tregere av den grunn.

(Foto: Producent)

Lett modifisert Android

Likt som OnePlus 3T, kjører OnePlus 5 også med sin egen modifiserte utgave av Android, OxygenOS. Telefonen er tilgjengelig i grå og svart. Men det er ikke bare fargen som skiller de to modellene. Den grå utgaven må nøye seg med 6GB RAM og 64GB lagringsplass, mens den svarte utgaven er utstyrt med 8GB RAM og 128GB lagringsplass.

OnePlus 5 kan kjøpes fra den 27. juni 2017.

Pris: 64GB EURO 499, 128GB EURO 539

 

 

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top