Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløse toppmodeller i Sonys 1000X-serie

Sony utvider sin 1000X-familie med tre nye hodetelefoner. To med støyreduksjon, som nå kompenserer for atmosfærisk trykk.

Skrevet av / 31.08.17 - 13:35
Trådløse toppmodeller i Sonys 1000X-serie

Sony vil ta støyreduksjon til nye høyder, ved at systemet analyserer lufttrykket i omgivelsene, for eksempel en flykabin, og optimaliserer støyreduksjonen deretter. Som med MDR-1000X er støyreduksjonen også spesialtilpasset øret til lytteren, ved at et lydsignal sendes inn i øret og måles på vei ut igjen.

Sony WH-1000XM2
WH-1000XM2 i svart. Foto: Sony

 

Trådløse øreklokker blir bedre

MDR-1000X har vært blant markedets aller beste trådløse hodetelefoner med støyreduksjon. Denne går nå ut, og erstattes av WH-1000XM2 som har fått det nye støyreduksjonssystemet. Dessuten skal den nye modellen ha bedre batteritid enn forgjengerens 20 timer. Vi har store forventninger til denne, og vil teste den så snart vi overhode kan!

Ørepropper med støyreduksjon

Synes du øreklokker blir for stort å drasse på, kan man friste med øreproppmodellen WI-1000X. Også denne strømmer trådløst fra mobilen med Bluetooth, og den har den samme støyreduksjonen. Elektronikken sitter i en nyutviklet nakkebøyle.

Sony WF-1000X
WF-1000X er helt trådløse ørepropper. Foto: Sony

 

Helt trådløse propper

Frontfiguren i den nye familien må imidlertid sies å være WF-1000X. Her snakker vi nemlig helt trådløse ørepropper. Du stikker en i hvert øre, og de to synkroniseres trådløst sammen. Vipps! Helt trådløs lyd. Og best av alt: 700 kr rimeligere enn WI-modellen!

Sony WI-1000X prototype
Vi fikk se en prototype av WF-1000X i Las Vegas i januar, hvor batteritid ble et tema. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Vi fikk se en prototype av disse øreproppene på CES i Las Vegas tidligere i år. Batteritid var blant tingene vi lurte på, da tilsvarende propper fra konkurrenter gjerne bare har tre timer med spilletid før de må lades. Svaret da var at det jobbes med, og at de aldri ville slippe disse på markedet om de ikke klarte å få bedre batteritid enn det. Vi har ikke fått noen endelige spesifikasjoner ennå om dette, men la oss håpe på minst fem timer.

App

Alle de tre hodetelefonmodellene får utvidet funksjonalitet om du laster ned Sonys nye Headphones Connect-app. Da får du tilgang til EQ-funksjoner, og dessuten verdens første aktivitetsgjenkjenning, som gjør at støyreduksjonen kan skreddersys gjennom å for eksempel automatisk slå av støyreduksjonen eller slippe inn omgivelseslyd, ut ifra hvor og hvordan du bruker dem og hva du vil høre.

Pris og tilgjengelighet

De nye hodetelefonene fra Sony blir tilgjengelig fra september 2017 til følgende veiledende priser:

WF-1000X: 2.500 kr
WI-1000X: 3.200 kr
WH-1000XM2: 4.000 kr

sony.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Støyreduserende ørepropper fra OnePlus

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top