Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

77EZ1000 er Panasonics nye OLED-flaggskip

Vidunderlig bildekvalitet, men det koster!

Skrevet av / 02.09.17 - 09:02
77EZ1000 er Panasonics nye OLED-flaggskip

Panasonics OLED-flaggskip EZ1000 har tidligere kun vært tilgjengelig 65”, men nå får den selskap av storebror 77EZ1000. Den nye toppmodellen bruker et toppspesifisert 77” OLED-panel fra LG kombinert med Panasonics egen HCX2 bildeprosessor. Lyddelen er utviklet I samarbeid med Technics og består av hele 14 høyttalerenheter integrert I sokkelen. En mildt sagt heftig TV!

77″ flaggskip
Ettersom 55-65” har blitt den nye normalen er det mange entusiaster som vil gå et hakk opp I størrelse. De som vil realisere drømmen om å ha en 77” OLED hjemme må imidlertid finne seg i å punge ut! For mens de virkelig store LCD-skjermene har begynt å komme ned I pris, koster OLED-variantene fortsatt flesk – i Panasonics tilfelle nærmere 200.000 kroner.
Årsaken til det store bykset i pris er blant annet høyere produksjonskostnader og lavere volum. Prisene vil komme ned etter hvert som LG Display utvikler større produksjonslinjer, men i mellomtiden: “You have to pay to play”, som det heter.

Vi fikk ta en nærmere kikk på 77EZ1000 på Panasonics stand, og det er ingen tvil om at bildekvaliteten holder svært høyt nivå. Vi testet nylig den rimeligere 65EZ950 med godt resultat, men EZ1000 ligger et hakk over på farger og contrast. Panasonic har inkludert noen ekstra kalibreringsfinesser I toppmodellen, og går god for at EZ1000 fint kan brukes som profesjonell studiomonitor!

STOR TV: Her kan du se målene på Panasonics nye 77″ toppmodell. (Foto: Panasonic)

Her er noen av spesifikasjonene på engelsk:

EZ1000: Ultimate Picture Quality – Hollywood to our Home (77- and 65-inch)
• Master HDR OLED – original Panasonic driving technology and unique black filter to maximise OLED advantages
• Studio Colour HCX2 Processor – professional 3D look-up tables deliver accurate colours for Hollywood Cinema Experience
• Extreme Brightness – delivers vivid HDR experience with astounding highlights
• Absolute Black – zero level black expression for highly precise black gradation
• Picture Tuned in Hollywood – tuned by Hollywood colourist to deliver an accurate cinema experience true to the filmmaker’s vision.

Link til 77EZ1000 på Panasonics hjemmesider

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top