Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ikke helt vanlige hodetelefoner

Technics mener alvor med hi-fi-satsningen, og slipper nye nettverkspillere og forsterkere.

Skrevet av / 05.09.16 - 12:17
Ikke helt vanlige hodetelefoner

Hodetelefonene på bildet er ikke helt ferske, men det er verdt å si noe om dem likevel. Først og fremst fordi de nå først er tilgjengelige, men også fordi de ikke er helt som vanlige hodetelefoner. De kalles EAH-T700, og ser nesten litt unnseelige ut, men det er bare på bilder.

I virkeligheten er de langt mer solide, forseggjorte og gedigne enn man kansje tror.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Snur man dem, ser man den 50 mm store membranen, som er vinklet på skrå mot øret, og en liten 14 mm diskant. Med andre ord, dette er toveis hodetelefoner, men en frekvensrespons som rekker til 100 kHz. Langt utenfor det hørbare området.

Den store membranen er laget av flere hundre tynne lag i en MLF-konfigurasjon (Multi-layer film), som skal sikre at membranen oppfører seg uniformt uten oppbrytninger.

De store øreklokkene er godt dempet og lukkede, bare med en liten luftspalte for å ventilere øreklokkenes akustiske kammer, akkurat så mye at membranen puster lettere og holder forvrengningen nede.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Forresten, det er ikke bare hodetelefoner og platespiller å berette om. Technics utvider med flere hi-fi-komponenter. Blant annet en trådløs nettverksforsterker – SU-G30 – på 50 w effekt, som også har analoge lydinnganger. Deriblant platespillerinngang.

Den støtter opp til 192 kHz/32 Bits filer og du kan selvsagt strømme til den, og ellers bruke den som en vanlig forsterker i anlegget.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

De har også en musikkserver på gang – ST-G30 – som har CD-spiller innebygget, slik at man kan rippe CD-er til en 2,5-tommers harddisk, som man setter inn bak.

Technics sier at de bruker en avansert feilkorreksjonsalgoritme, for å kunne rippe CD-er bit perfekt, og harddisken hviler i en krybbe som er dempet mot vibrasjoner.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Snur man den, kan man se åpningen til harddisk- eller SSD-en.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top