Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nye flaggskip fra PSB

To nyheter i tungvektsklassen fra den kanadiske høyttalerprodusenten.

Skrevet av / 20.10.14 - 20:16
Nye flaggskip fra PSB

Tiden går, og PSB består. Den kanadiske høyttalerprodusenten har holdt det gående siden 1972, og har blitt et merke vi først og fremst forbinder med knakende gode budsjetthøyttalere. Det inntrykket gjelder fortsatt – spesielt etter at vi nylig fikk høre hva deres nye serie Imagine X hadde å by på(følg med for kommende test av Imagine X2T).

Men det stopper ikke der: Etter en lang rekke fornuftig prisede høyttalere, har sjefkonstruktør Paul Barton tydeligvis bestemt seg for å «dra på litt». Fra tid til annen er det jo nødvendig å lage en ny referansemodell som danner grunnlaget for nye høyttalermodeller, hever lista for lydkvalitet, og bidrar til å sette produsenten på kartet igjen…

Paul Barton viste frem sine nye gulvhøyttalere Imagine T3 under Rocky Mountain Audio Fest 2014. Demonstrasjonen ble gjort med NAD elektronikk og TIDAL (aka Wimp) musikkstrømming. Foto: Absolute Sound
Paul Barton viste frem sine nye gulvhøyttalere Imagine T3 under Rocky Mountain Audio Fest 2014. Demonstrasjonen ble gjort med NAD og BlueSound elektronikk med TIDAL (aka Wimp) musikkstrømming som kilde. Foto: Absolute Sound

Imagine T3 Tower er navnet på PSBs nye flaggskip: En femveis gulvhøyttaler med tre 7″ basselementer, 5 1/4″ mellomtone og 1″ titan diskant. Tilsynelatende en ganske tradisjonell konstruksjon, men her benyttes en rekke triks for å gi optimal lydgjengivelse i vanlige lytterom.

Tre basselementer bedre enn ett?
PSB er kjent for å benytte seg av moderne forskning på akustikk, samt bruk av blinde lyttetester i sin utvikling av nye høyttalere, og en av deres «kjepphester» er å oppnå jevnest mulig frekvensgang i lytterommet. Derfor benytter Imagine T3 tre ulikt plasserte basselementer, med hver sin delefrekvens opp mot mellomtonen. Med dette skal de ha oppnådd en meget jevn bassgjengivelse. PSB har også klokkertro på at tre mindre basselementer gir bedre og mer effektiv bassrespons enn ett større element.

Foruten dedikert mellomtone er PSBs velkjente 1″ diskantdome i titan også på plass, men her i en håndplukket utgave med ekstra effektiv neodym magnet, og kraftig talespole med væskekjøling for lavere forvrengning, samt best mulig oppløsning og effekttålighet.

img.php

Imagine C3 senterkanal
Med seg på laget får T3 også en ny senterkanal. Imagine C3 er en veldimensjonert, treveis senterhøyttaler med to 7″ basselementer, 3″ mellomtome og den samme 1″ titandiskanten som i T3. Foruten å være klanglig matchet til gulvhøyttalerne, skal C3 by på samme avanserte delefilterteknikk, som sikrer jevn frekvensgang og dynamikk. Mellomtonen er spesiallaget og skal sørge for meget god talegjengivelse. Det solide kabinettet har bassrefleksport på baksiden, som kan plugges igjen ved ulike plasseringer.

PSBs høyttalere er ikke alltid dem som imponerer mest «på papiret», men lydmessig kan de få selv kresne high-end entusiaster på glid med sin kultiverte, men kraftfulle gjengivelse. Derfor er vi spente på å teste hva disse nye toppmodellene bringer av vellyd. I mellomtiden kan du lese våre tester av de rimeligere PSB Imagine T og Imagine T2.

Priser:
Imagine T3: 59.995 kr per par
Imagine C3: 16.995 kr per stk

Importør: interconnect.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top