Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Libratone vil ut i verden

Tre bærbare modeller fra Libratone, produsenten som er mest kjent for trådløse høyttalere til hjemmebruk.

Skrevet av / 19.06.16 - 14:21
Libratone vil ut i verden

Danske Libratone har vært en av fanebærerne i Skandinavia når det gjelder «convenience» på musikk. Høyttalerene deres er alle lette å flytte rundt på og de kan plasseres hvor som helst i huset.

«I stedet for at man kun kan sitte i èn bestemt «sweet spot» i stuen, der lyden er i orden, lager vi høyttalere som sprer lyden i 360 grader rundt seg, slik at man kan sitte hvor som helst,» sier Jan McNair, direktør for Libratone.

Reboot
Libratone er nå igang med det som i filmverden kalles en «reboot».I høst droppet selskapet alle sine tidligere modeller og lanserte en helt ny versjon av den kompakte Zipp-høyttaleren, og en enda mindre Mini-versjon av den, begge med multiroom-funksjonalitet. Vi har testet både Zipp og Zipp Mini, begge med godt resultat.

Nå er Libratone klare til å komme seg ut i verden, både når det gjelder nye markeder – særlig Kina – og når det gjelder høyttalere som er både kompakte og robuste nok til å være med på turen.

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Én høyttaler i to varianter
Libratone One er den største av de bærbare modellene, og er omtrent på størrelse med en stor paperback-roman. One-modellen kommer i to varianter, Click og Style. Forskjellen er fargen og utformingen av beskyttelses-rammen. One Click har en støtabsorberende ramme der en stropp og en krok/lås kan klikkes av og på. Senere kommer det også en lang stropp slik at høyttaleren kan bæres som en veske over skulderen.

One Style-modellen har også en støtabsorberende ramme, som ser mer «sivil» ut, med en bærestropp i gummi integrert i rammen. Det er også tenkt at man senere kan kjøpe nye rammer slik at man kan bytte design når man ønsker det.

Felles for begge versjonene er størrelsen på 12 x 4,1 x 20,5 cm og en vekt på 900g. Begge er tilgjengelig i fargene Graphite Grey, Cloud Grey og Caribbean Green til 1.849 kroner

One Click
One Style

Foto: Libratone
Foto: Libratone

Libratone Too er mindre og rørformet, som en vannflaske (eller en UE Boom). De to høyttalerene har 360 graders lydspredning slik som One-modellen, som på denne høyttaleren oppnås med en spredelinse foran diskaten. Too måler 21 x 6,5 x 5,9 cm og veier 588 gram. Den kan fås i like farger som storebror One, og koster 1.399 kroner.

Libratone Too

Alle de tre høyttalerene er er laget for å tas med på tur, derfor er de mer kompakte og robuste enn hjemmemodellene. De er vannavstøtende (IPX4). Batteritiden er på opptil 12 timer ved «normal lydstyrke». To Libratone bluetooth-høyttalere kan kobles sammen og dermed gi mer lyd. I nær fremtid vil det også bli mulig å linke Zipp og Zipp Mini.

Libratone

Style-varianten Libratone One har bærestroppen indbygget i rammen. Foto: Libratone
Style-varianten Libratone One har bærestroppen innebygd i rammen. Foto: Libratone

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

0
Scroll to Top