Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

High-End 2018

Ottava S SC-C50

Den kommende Ottava S SC-C50 er Technics rimeligere alternativ til testvinneren i Lyd & Bilde.

Skrevet av / 10.05.18 - 10:11
Ottava S SC-C50

Da vi testet f SC-C70, tok den oss med storm. Det er mer enn en høyttaler egentlig, det er faktisk et helt anlegg. Med både CD-spiller, DAB+ radio og strømming.

Den nye Ottava S SC-C50 har ikke CD-spiller og er en ren bordhøyttaler med multiromsmulighet, men proppfull med høyttalere innvendig.

Under den buede fronten finner man en 12 cm subwoofer, tre mellomtoner og tre diskanter, vinklet for bedre spredning og stereovirkning.

(Foto: Produsenten)

Stemmestyring

Technics bruker fire av sine såkalte JENO Engines til å drive høyttaleren, som har LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) innebygget. LAPC måler frekvenskarakteristikken og sammen med Space Tune tilpasses lyden til rommet høyttaleren står i.

Høyttaleren har Google Chromecast innebygget, og i markeder hvor det støttes, kan man bruke Googles Assistant til å gi talekommandoer til høyttaleren.

Som også er utstyrt med USB-inngang, Bluetooth, Spotify, Tidal, og støtter nettverksavspilling.

Her kan man også styre avspillingen fra mobilen, og programmere ni hurtigtaster som kan starte avspilling av spillelister, bytte til nettradiostasjonen du liker, eller Chromecast, bare med et tastetrykk.

S SC-C50 måler 375 x 220 x 197 mm og er ikke store saken. Den er forresten utstyrt med en optisk inngang for tilkobling til tv, i tillegg til en analog lydinngang og ethernet, for nettverkstilkobling.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Scroll to Top