Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

ELAC+Andrew Jones=sant

Den kjente høyttalerdesigneren Andrew Jones står bak ELACs nye Debut serie, som etter sigende skal bli en skikkelig "priskiller"!

Skrevet av / 19.08.15 - 10:35
ELAC+Andrew Jones=sant

Andrew Jones er en mann som med rette kan kalles en høyttalerguru. Med bakgrunn fra KEF, Infinity samt Pioneer og deres proffdivisjon TAD, har han opparbeidet seg en erfaring få kan matche, i tilleg til en rekke klassiske høyttalere på merittlisten. Han står bl.a bak de enorme TAD Reference One, som vi i Lyd & Bilde-redaksjonen fortsatt regner som en av de beste høyttalere vi har hørt. Men Andrew har også bevist at han kan lage gode høyttalere med betydelig strammere budsjett. Eksempel på det er de små S-CN301LR som vår high-end anmelder Sven Bilen hyllet i sin tid.

ELAC_JONES
Debuterer hos ELAC
Nå har Andrew Jones tatt på seg nye oppdrag, og hans nye arbeidsgiver er ingen ringere enn ELAC. Den første høyttalerserien er allerede lansert i USA, og heter passende nok Debut. Den består av to kompakthøyttalere Debut B5 og B6, gulvhøyttaleren F5 og senterkanalen C5. En dedikert Atmos surroundhøyttaler kalt A4 er også med i serien. I tillegg kommer tre subwoofere, som benytter den samme app-baserte kontrollen vi kjenner fra toppklasse-subwooferen SUB 2070. En prototype av Debut-høyttlaerne ble nylig vist på The High End Show i New Port, USA, hvor de høstet mange lovord.
Elac Debut speakerfam

Den nye Debut-serien er en del av Elacs relansering på det amerikanske markedet, og prisene starter på 229 dollar for minste modell B5. Det bekreftes også at Debut-serien kommer til Europa, men ikke før november/desember. Med Elacs rykte for kvalitet og en høyttalerdesigner av Andrew Jones’ kaliber med på laget, kan dette bli riktig spennende. Det ryktes også at Jones skal designe en helt ny «ultra high-end» serie for Elac etter hvert.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

0
Scroll to Top