Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

McIntosh første platespillerforsterker

Tro det eller ei, men dette er den aller første i sitt slag fra McIntosh. En platespillerforsterker - med digitale lydutganger!

Skrevet av / 04.07.16 - 14:32
McIntosh første platespillerforsterker

Et RIAA-trinn er helt nødvendig for å få spilt vinyl. Hittil har McIntosh hatt dem innebygget i forsterkerne, men i høst kommer det aller første RIAA-trinnet fra den kanten. Også kalt platespillerforsterker, eller phono-trinn.

MP100 skal den hete, og den er pakket inn i McIntosh midi-chassis – og – innebygget i den er det både et RIAA-trinn for MC- og MM-pickuper, kombinert med digitale lydutganger fra en analog-til-digital-konverter (ADC). Som konverterer det analoge signalet fra pickupen, til et digitalt signal som kan plugges rett i en DAC.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Som man kan se av baksiden, er det en rekke ulike digitale utganger her, også analoge i form av ubalanserte og balanserte utganger. Som man kan plugge rett i en forsterker.

USB-utgangen kan kobles til en PC slik at man kan gjøre digitale opptak i 24-bit/96 kHz oppløsning, og lagre LP-ene i høyoppløst format.

På fronten er det en rekke tilpasningsmuligheter til MC- og MM-pickuper. Motstand, kapasitans og utgangsvolum fra digitalutgangene, er justertbart også på fjernkontrollen.

MP100 er i salg fra august/september, og prisen ventes å ligge rundt 20.000 kr.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Lasse Svendsen)

La oss ikke glemme at en av de beste forforsterkerne vi har hørt – C2500 – kommer i en helt ny utgave i høst. C2600 er bygget over samme lest med rør i alle forsterkerledd, men den har et helt nytt kretsløp og ny DAC, kombinert med platespillerinngang for MC- og MM-pickup.

Forforsterkeren er allerede bestilt til test, den ventes å koste rundt 70.000 kr.

(Foto: Lasse Svendsen)
(Foto: Lasse Svendsen)

Forresten, de er snart klar med en Blu-ray-spiller også, med oppskalering av BD til 4K. Den kalles MVP901, og er en CD/SACD-spiller til cirka 50.000 kr, med analoge og digitale utganger, men for å få full 7,1-kanals lyd fra den, må man ty til HDMI-utgangen, siden den ikke leveres med analoge 7,1-kanalsutganger.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top