Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Forsterkerskred fra Naim

Naim lanserer oppgraderte versjoner av sine integrerte forsterkere.

Skrevet av / 26.06.13 - 14:57
Forsterkerskred fra Naim

Engelske Naim leverer alt fra CD-spillere og nettverksspillere til kabler og høyttalere, men er kanskje spesielt kjent for sine vellydende forsterkere. Nå har produsenten sett sitt snitt til å oppgradere sine integrerte modeller med teknikk hentet fra de separate forsterkerne.

nait5si_front_10pc
Nait 5si er inngangsbilletten til Naim-universet. Den har fått en oppgradert strømforsyning og yter 2 x 60 watt per kanal i 8 ohm. Nait 5si har fire analoge innganger, hvorav to er av DIN-typen til Naim. I tillegg har den en god hodetelefonforsterker innebygd.

naitxs2_10pc-up
Nait XS 2 er en ny versjon av den gamle Lyd & Bilde-favoritten Nait XS. Den har fått en større transformator pluss nye kondensatorer og leverer nå 70 watt per kanal i 8 ohm. Den kan også oppgraderes ytterligere med ekstern strømforsyning. I tillegg er det mulig å fjernstyre forsterkeren via nettbrett, hvis du kobler den til en nettverksspiller fra Naim. Dette vil nok være en fin «byggekloss» i et komplett anlegg med separate Naim-komponenter.

RS1494_supernait-2_2-lpr
Supernait 2 er Naims nye toppmodell blant integrerte forsterkere. Den første SuperNaiten utmerket seg med innebygd D/A konverter, et grep mange produsenter har kopiert i senere tid. Nå har Naim gått motsatt vei og fjernet DACen, til fordel for en såkalt Discrete Regulator (DR) strømforsyning til forforsterkerdelen. Både strømforsyningen og chassiskontaktene er hentet fra Naims dyrere separate forsterkere. De som vil ha en innebygd DAC henvises i stedet til Naim SuperUniti, mens SuperNait er egnet for deg som vil satse på separate komponenter med f.eks en Naim DAC eller NDX nettverksspiller. Den inkluderer en klasse A hodetelefonutgang av høy kvalitet.

De nye Naim-forsterkene kommer i august, prisene er som følger:

Priser:
Naim Nait 5si – 10.000 kr
Nait XS 2 – 16.750 kr
Supernait 2 – 28.500 kr
www.naimaudio.com

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top