Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets beste forsterkere

Det holder ikke med fete høyttalere, hvis forsterkeren ikke duger. Her finner du de beste forsterkerne vi testet i 2017.

Skrevet av / 01.11.17 - 09:35
Årets beste forsterkere

Mens verden har blitt stadig mer trådløs – også når det kommer til høyttalere – så har forsterkerne hengt etter. Men noe skjedde for et par år siden, nærmest hver eneste forsterker vi testet i fjor hadde minst én digital inngang. Det samme ser vi på årets utvalg av de mest anbefalte forsterkerne vi har testet, med et par puristiske unntak.

Noen forsterkerprodusenter er ikke fornøyd med digitale innganger, de vil også ta behandle lyden fra din mobiltelefon trådløst. Enten med innebygd Bluetooth, eller ved å koble seg til hjemmenettverket, hvorpå man kan strømme musikk direkte fra den strømmetjenesten du ønsker, eller fra en nettverkstilkoblet PC eller harddisk. Den digitale hverdagen har blitt langt mer brukervennlig, og trådløst er ikke lenger ensbetydende med dårlig lyd.

Her er forsterkerne vil likte best i 2017!

 

Årets beste forsterker, budsjettklasse

Rega Brio, integrert forsterker

Rega Brio forsterker
Foto: Rega

Et opplagt valg

Den ser kanskje beskjeden ut, men det er ingenting beskjedent over lyden fra Rega Brio. Ok, den har hverken strømming eller DAC, men bortsett fra det er Rega Brio den beste og mest vellydende forsterkeren hittil under 10.000 kr.

Den er perfekt i miljøer der man ikke ønsker å bruke mye plass på anlegget, men ikke vil kompromisse med lydkvaliteten. For de som ikke trenger strømming, bør Brio være et opplagt valg, og de som trenger det kan alltids plugge inn en strømmemottaker.

Pris: 6990 kr
rega.co.uk
Karakter: 6

Les hele testen av Rega Brio

 

Årets beste forsterker, mellomklasse

Hegel H90

Hegel H90 forsterker
Foto: Hegel

Referanseforsterkeren

Hegel gjør det igjen. Det virker ikke som Hegel kan trå feil. Den minste forsterkeren de lager, er definitivt den som byr på mest spilleglede for pengene. Den er godt nok til å hamle opp med dyrere forsterkere, og kraftig nok til å drive store høyttalere. Til et visst punkt.

Den har tross alt ikke endeløst med krefter, men Hegel H90 er kanskje den mest velspillende integrerte forsterkeren under 20.000 kr, og helt klart vår nye referanse i klassen.

Pris: 12.995 kr
hegel.com
Karakter: 6

Les hele testen av Hegel H90

 

Årets beste forsterker, toppklasse

Forsterker: Rotel RA-1592

Rotel RA-1592 forsterker
Foto: Rotel

 

Moderne kraftkonge

Det er ofte vanskelig å beskrive lyden av et Rotel-produkt, fordi det ikke er noe særpreg å snakke om. Slik er det også her.

Forsterkeren låter supert med digitalinngangene, og funker også svært godt med de analoge inngangene, skulle du ønske å koble til en ekstern DAC. Lyden over Bluetooth overrasket oss dessuten positivt, selv om det naturligvis låt flatere og tammere enn med skikkelig ukomprimert musikk koblet til en av DAC-inngangene. Men det funker ganske bra, noe enkelte vorspiel-gjester vil sette pris på.

Pris: 24.995 kr
rotel.com
Karakter: 6

Les hele testen av Rotel RA-1592

 

Årets beste forsterker, High-End

Marantz PM-10

Marantz PM-10 forsterker
Foto: Marantz

 

Musikalsk målestokk

Med minst 200 watt til rådighet er det overskudd til å drive de fleste, hvis ikke alle, høyttalere til rikelig lydtrykk. Enda viktigere er det overskuddet og den kontrollen den har. Også når det ikke spilles øredøvende høyt.

Med Marantz PM-10 får man en av de sjeldne «det var da som bare det»-opplevelser når den fra første strofe presenterer et lydbilde som er enda større, renere og klarere enn den høye prisen har bygget forventningen opp til. Og som fortsetter med å imponere jo bedre man lærer den å kjenne.

Pris: 79.990 kr
marantz.com
Karakter: 6

Les hele testen av Marantz PM-10

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top