annonse
annonse

Platespillerguide

annonse
 • Hvis du tenker på å kjøpe platespiller til deg selv, eller som gave til noen som ønsker seg en, kan det være lurt å ta med seg våre tips før du handler.

  For nybegynneren kan det være litt å sette seg inn i. En platespiller krever litt kjærlighet for å yte sitt beste, men da kan man dyppe ørene i varm og behagelig lyd.

  Det utgis stadig mer musikk på vinyl, og vinylplater er lett å finne, gjerne på de samme stedene som selger platespillere. Spesialistforretninger kan skaffe musikk på vinyl, som kan være vanskelig å finne, selv på nett. Og de selger gjerne tilbehøret man trenger.
  Som platebørster, stifter og remmer.

  Se eksempler på nyttig tilbehør her.

  Hva du trenger

  Her har vi valgt ut åtte prisvinnende spillere til forskjellig pris, som passer ulike budsjetter, som vi garanterer gir deg god lyd for pengene. Noen av dem har innebygget platespillerforsterker (RIAA-trinn) og USB-utgang, slik at man bare kan plugge spilleren i en ledig inngang på forsterkeren. Uten å trenge noe ekstrautstyr. Kjøper man en platespiller med USB-utgang, kan du rippe platene til laptopen, og legge musikken digitalt på mobilen!

  (Foto: Produsenten) Et RIAA-trinn kan være nødvendig for å få lyd.

   

  Hva du får

  Spillerne har én ting til felles, de er enkle å sette opp, enkle å bruke og lyder veldig bra til prisen. Man kan bytte ut stiften når den blir slitt, eller oppgradere spilleren med en bedre pickup, for enda bedre lyd.

  Plassering

  En platespiller er følsom for vibrasjoner, og må stå i vater på et stødig underlag. Unngå vibrasjoner og resonanser som høres ut som rumling i høyttalerne. Plasser spilleren et stykke unna høyttaleren, og unngå sterke magnetfelt. Hvis det stadig rumler i høyttalerne, trenger du et bedre underlag. Kjøp en dempeplate eller noen dempeføtter i en hifi-butikk – eller monter en vegghylle på veggen til spilleren.

  (Foto: Produsenten) Et veggstativ er en god, og praktisk løsning.

   

  Dette må du se etter

  En platespiller er grunnleggende enkel. En rem som drives av en elektromotor sørger for at tallerkenen snurrer i valgt hastighet. Vibrasjonene som skapes av nålens bevegelser i rillen, generer strøm i den lille pickupen og det blir til musikk i høyttalerne.

  Hvor god lyden blir, avhenger i veldig stor grad av hvor god konstruksjonen er. En børsteløs motor, et dempet chassis, et presist armoppheng og en påkostet pickup, gir bedre lyd.

  To ting som gir deg bedre lyd:

  Platespillerforsterker

  Hvis man har en platespiller uten innebygget pickupforsterker (RIAA-trinn), og heller ikke har en innebygget i forsterkeren, trenger man feks en NAD PP2e som vist på bildet over, eller Rega Fono A2D. Da får man RIAA-trinn – og USB-utgang. Prisen starter på noen hundrelapper, til flere tusen kroner.

  Pickup

  Det første man bør gjøre, enten man skal oppgradere enn gammel eller ny spiller, er å bytte til en bedre pickup. Det kan det være lurt å gjøre hos butikken som selger deg pickupen. En pickup til 1000-1500 kr, kan løfte lydkvaliteten mange hakk på en rimelig spiller, mens dyrere spillere godt kan skjemmes bort med dyrere pickuper.

  (Foto: Produsenten) Velg en bedre pickup, da får du også bedre lyd.

   

  
Fire gode pickuper som ikke ryster budsjettet:

  Ortofon 2M Red, 1095 kr
  Sumiko Pearl, 1495 kr
  Rega Elys 2, 1790 kr
  Denon DL-103, 2498 kr

  Slik setter du opp platespilleren på 1, 2, 3.

  Det beste rådet for å få god lyd fra platene, er å lese monteringsanvisningen.

  Når du skal pakke opp en platespiller, må du finne frem alle delene. Legg dem på et bord slik at du har oversikt. Der skal du foruten spilleren og et gjennomsiktig støvlokk, ha en strømforsyning, lydkabler, platetallerken, platematte i filt eller gummi, drivrem og en motvekt til armen.

  Det skal også følge med en monteringsanvisning. Den er det smart å følge.

  De fleste platespillere har remdrift. Gummiremmen tres på som vist i monteringsanvisningen, platetallerkenen og matten legges på og motvekten monteres som beskrevet. På vekten sitter det en skala som dreies til null når armen er i balanse. Da ‘svever’ den i vater – på linje med tallerkenen. Husk å forsiktig ta av plastbeskyttelsen på pickupen, før du justerer vekten.

  Det gjør du ved å dreie skalaen og vekten samtidig, som regel til 2 gram stiftrykk – fremdeles uten plastbeskyttelsen på.

  Ved siden av aksen til armen, sitter som regel en antiskatingskala. Hvis det ikke står noe annet anvist, dreies den til det halve av stifttrykket, eller halvannen verdi (1,5) dersom armen fremdeles tvinges utover når du senker stiften i platerillene.

  Hvis du ikke får noe bass, eller stiften hopper hele tiden, må du øke vekten med 0,1 gram til den sitter godt i rillene. I motsatt fall, med for høyt stifttrykk, blir lyden forvrengt og slitasjen på stift og plater øker.

  Les mer om oppsett av platespillere.

  Platespillerne:

   

  Audio-Technica AT-LP120
  Hastigheter: 33 1/3, 45, 78 RPM
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  2699 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Solid platepiller
  Gunstig pris, solid kvalitet og god lyd gjør dette til et godt valg.

  Pluss
  Fokusert lyd med solid bass og god klangfylde. Godt utstyrt og bra utgangspunkt for oppgraderinger.

  Minus
  Litt blass lyd og begrenset dynamisk kontrast

  Den meget prisgunstige Audio-Technica-spilleren har direktedrift, hastighetskontroll (pitch) og en høydejusterbar arm. Den har også USB-utgang for kopiering til en PC. Spilleren kan også kobles til en vanlig forsterker, og er engasjerende å lytte til. Med god bassgjengivelse, og klar lyd, er den et godt valg for nybegynneren, eller den som spiller vinylplater i ny og ne. Et godt valg for de som ser nytten av USB-utgangen, direktedrift og mulighetene for å oppgradere på et mer solid fundament.

  Les hele testen her.

   

  Rega Planar 1
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger: Analog ut
  2990 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Den beste budsjettspilleren
  Rega har fornyet platespillerne og det har gitt friskere lyd også i budsjettklassen.

  Pluss
  Velspillende vinylspiller med levende lydbilde, engasjerende dynamikk og enkel betjening.

  Minus
  Følsom for vibrasjoner

  Regas billigste platespiller er blant de enkleste spillerne vi har testet. Men det hindrer den ikke i å være en av de aller mest vellydende lavbudsjettspillerne. Rega Planar 1 er kanskje den beste platespilleren i budsjettklassen. Den settes opp på 15 minutter. Den har ikke innebygget RIAA-forsterker, eller USB-utgang, men lyden er et hestehode bedre enn de andre vi har testet i denne prisklassen. Samtidig er den enkel å sette opp, enkel å bruke, enkel å oppgradere og ikke minst morsom å lytte til. Den tåler godt en enda bedre pickup, skulle man ønske enda bedre lyd.

  Les hele testen her.

  Sony PS-HX500
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Drift: Remdrift
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  3990 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Digital platespiller
  Med innebygget digitalkonverter og god lyd, er Sony-spilleren et godt valg.

  Pluss
  Svært god oppløsning, tydelig detaljgjengivelse og luftig lyd. DSD-utgangen gir deg høyoppløste digitalfiler.

  Minus
  Slankt lydbilde og behersket bassdynamikk.

  Sony-spilleren har USB-utgang, og innebygget digitalomvandler, som kan lagre analoge lydfiler i høyoppløst lydformat. Ikke bare i vanlig CD-format. Det gir selvsagt Sony-spilleren et lite fortrinn, for de som ønsker å digitalisere vinylsamlingen, for arkivering på harddisk – og avspilling på Sony Xperia-telefoner, som støtter høyoppløste musikkfiler. Det merker man selvsagt ikke noe til når man kobler spilleren til forsterkeren med de analoge utgangene. Men den lyder friskt og tiltalende, er et meget godt valg for de som trenger god lyd. Og muligheten for å digitalisere LP-samlingen.

  Les hele testen her.

   

  Audio-Technica AT-LP5
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Drift: Direktedrift
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  4490 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  God lyd for pengene
  Et ypperlig valg til for nybegynnere med begrenset budsjett.

  Pluss
  Klar og tydelig klang med både bredde, dybde og godt bassfundament med godt driv.

  Minus
  Ingenting til prisen.

  Den direktedrevne platespilleren er en av de beste på lyd, enkel og bruke og veldig solid bygget. Den lyder bedre enn den billigere LP120, men er enklere utstyrt. Lyden minner om Sony-spillerens. Med et åpent og godt fokusert lydbilde, men her er det mer substans i bassen. Man får nesten i pose og sekk i Audio-Technica-spilleren. Kvaliteten er det heller ikke mye å utsette på. Fra man pakker den ut til den står og spiller, tar det ikke mange minuttene, og den daglige betjeningen er såre enkel. Med direktedrift starter den umiddelbart opp når du vrir på strømbryteren.

  Les hele testen her.

   

  Pro-Ject Essential III
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger: Analog ut
  3499 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Musikalsk vinylpakke
  Pro-Jects budsjettspiller er blitt enda bedre, og er et av de beste kjøpene i prisklassen.

  Pluss
  Prisgunstig platespiller med stort lydbilde og engasjerende bass. Enkel å bruke og enkel å oppgradere.

  Minus
  Litt fargeløs diskant og manglende raffinement.

  Essential er en helmanuell spiller som er enkel å bruke, med hørbare oppgraderinger. Den mest synlige er en ny pickup. Ortofon OM10. Her kan man enkelt oppgradere OM10 ved å bytte til en Stylus 20 eller Stylus 30 stift. Da får man bedre lyd, og slipper å montere ny pickup og justere den på ny. Spilleren leverer engasjerende og potent pass, og et stort lydbilde. Det gjør Pro-Ject Essential III til en av våre favoritter i denne prisklassen. En meget vellydende spiller med potensiale, som man kan ha mye moro med i mange år.

  Les hele testen her.

   

  Reloop Turn3
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  4990 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Vellydende multikunstner
  Reloops første forsøk på en hi-fi-platespiller låter glimrende, og kan kobles direkte til hvilken som helst forsterker.

  Pluss
  Brukervennlig og fleksibel platespiller, som nesten er verdt prisen på lydkvalitet alene.

  Minus
  Vi savner litt tyngde i bassen, og litt mer rom i lydbildet.

  Reloop TURN3 er en solid platespiller med vibrasjonsdemping på alle de riktige stedene. Den er svært brukervennlig med innebygd platespillerforsterker og A/D-konverter med USB-utgang, automatisk start / stopp og dessuten utskiftbart pickup. Spilleren er utstyrt med den påkostede pickupen 2M Red, som alene sender den i en liga over andre spillere til 3-4.000 kroner. Dermed er det duket for musikkopplevelser som definitivt er prisklassen verdig, til tross for alle ekstrafunksjonene.

  Les hele testen her.

   

  Thorens TD 203
  Remdrevet ABS-tallerken
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger:  Analog-ut
  7690 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Silkeskjorte til bomullspris
  Thorens mer budsjettvennlige platespiller kan gi nytt liv til platesamlingen.

  Pluss
  Svært vellydende platespiller med voksen lyd og sofistikert teknikk.

  Minus
  Tåler fint en bedre pickup enn den som følger med.

  ThorensTD 203 leverer lydkvalitet på nivå med det meste under 10.000 kr, og potensialet med er stort med en enda bedre pickup. For selv om ikke alle pickuper er optimale til en uni pivot-arm av den typen Thorens-spilleren har, er konstruksjonen så gjennomført at den godt kan oppgraderes med for eksempel en Ortofon 2M Bronze eller en Ortofon MC Quintet Bronze, og løfte lydkvaliteten opp i en helt annet divisjon.s Thorens TD-203 er et meget godt kjøp i prisklassen, som spiller flott med få justeringer og som vokser med bedre pickuper. Men be om å få med en filtmatte…

  Les hele testen her.

   

  Rega Planar 3
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger:  Analog-ut
  8995 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Vidunderlig vinyl-comeback
  Når nålen senker seg i den sorte vinylen og musikken strømmer ut av høyttalerne, skjønner man hvorfor platespillere selger 10 til én på CD-spillere.

  Pluss
  Stort og fyldig lydbilde med kontrastrik dynamikk og vidunderlig varm og myk klang.

  Minus
  Den er følsom for underlaget den står på, så her kan man slite litt for å holde resonansene borte fra rillene.

  Regas billigste koster en tredjedel, og helt ok spillere kan fås ned i et par tusenlapper, men da går man glipp av noe viktig for musikkopplevelsen: Dynamikk! Den nye Planar 3 er enda bedre, på absolutt alt, og selv om den koster mer er den verdt alle pengene. Så bra er den nemlig at du skal være villig til å skille deg ad med mye mer penger for å få en bedre spiller til prisen enn dette. Sett på en enda bedre pickup, og du har en rå spiller som er i stand til å overgå lyden fra mange dyrere spillere jeg er fristet til å sammenligne med. Så god er den nemlig.

  Les hele testen her.


  Les hele artikkelen
 • Hvis du tenker på å kjøpe platespiller til deg selv, eller som gave til noen som ønsker seg en, kan det være lurt å ta med seg våre tips før du handler.

  For nybegynneren kan det være litt å sette seg inn i. En platespiller krever litt kjærlighet for å yte sitt beste, men da kan man dyppe ørene i varm og behagelig lyd.

  Det utgis stadig mer musikk på vinyl, og vinylplater er lett å finne, gjerne på de samme stedene som selger platespillere. Spesialistforretninger kan skaffe musikk på vinyl, som kan være vanskelig å finne, selv på nett. Og de selger gjerne tilbehøret man trenger.
  Som platebørster, stifter og remmer.

  Se eksempler på nyttig tilbehør her.

  Hva du trenger

  Her har vi valgt ut åtte prisvinnende spillere til forskjellig pris, som passer ulike budsjetter, som vi garanterer gir deg god lyd for pengene. Noen av dem har innebygget platespillerforsterker (RIAA-trinn) og USB-utgang, slik at man bare kan plugge spilleren i en ledig inngang på forsterkeren. Uten å trenge noe ekstrautstyr. Kjøper man en platespiller med USB-utgang, kan du rippe platene til laptopen, og legge musikken digitalt på mobilen!

  (Foto: Produsenten) Et RIAA-trinn kan være nødvendig for å få lyd.

   

  Hva du får

  Spillerne har én ting til felles, de er enkle å sette opp, enkle å bruke og lyder veldig bra til prisen. Man kan bytte ut stiften når den blir slitt, eller oppgradere spilleren med en bedre pickup, for enda bedre lyd.

  Plassering

  En platespiller er følsom for vibrasjoner, og må stå i vater på et stødig underlag. Unngå vibrasjoner og resonanser som høres ut som rumling i høyttalerne. Plasser spilleren et stykke unna høyttaleren, og unngå sterke magnetfelt. Hvis det stadig rumler i høyttalerne, trenger du et bedre underlag. Kjøp en dempeplate eller noen dempeføtter i en hifi-butikk – eller monter en vegghylle på veggen til spilleren.

  (Foto: Produsenten) Et veggstativ er en god, og praktisk løsning.

   

  Dette må du se etter

  En platespiller er grunnleggende enkel. En rem som drives av en elektromotor sørger for at tallerkenen snurrer i valgt hastighet. Vibrasjonene som skapes av nålens bevegelser i rillen, generer strøm i den lille pickupen og det blir til musikk i høyttalerne.

  Hvor god lyden blir, avhenger i veldig stor grad av hvor god konstruksjonen er. En børsteløs motor, et dempet chassis, et presist armoppheng og en påkostet pickup, gir bedre lyd.

  To ting som gir deg bedre lyd:

  Platespillerforsterker

  Hvis man har en platespiller uten innebygget pickupforsterker (RIAA-trinn), og heller ikke har en innebygget i forsterkeren, trenger man feks en NAD PP2e som vist på bildet over, eller Rega Fono A2D. Da får man RIAA-trinn – og USB-utgang. Prisen starter på noen hundrelapper, til flere tusen kroner.

  Pickup

  Det første man bør gjøre, enten man skal oppgradere enn gammel eller ny spiller, er å bytte til en bedre pickup. Det kan det være lurt å gjøre hos butikken som selger deg pickupen. En pickup til 1000-1500 kr, kan løfte lydkvaliteten mange hakk på en rimelig spiller, mens dyrere spillere godt kan skjemmes bort med dyrere pickuper.

  (Foto: Produsenten) Velg en bedre pickup, da får du også bedre lyd.

   

  
Fire gode pickuper som ikke ryster budsjettet:

  Ortofon 2M Red, 1095 kr
  Sumiko Pearl, 1495 kr
  Rega Elys 2, 1790 kr
  Denon DL-103, 2498 kr

  Slik setter du opp platespilleren på 1, 2, 3.

  Det beste rådet for å få god lyd fra platene, er å lese monteringsanvisningen.

  Når du skal pakke opp en platespiller, må du finne frem alle delene. Legg dem på et bord slik at du har oversikt. Der skal du foruten spilleren og et gjennomsiktig støvlokk, ha en strømforsyning, lydkabler, platetallerken, platematte i filt eller gummi, drivrem og en motvekt til armen.

  Det skal også følge med en monteringsanvisning. Den er det smart å følge.

  De fleste platespillere har remdrift. Gummiremmen tres på som vist i monteringsanvisningen, platetallerkenen og matten legges på og motvekten monteres som beskrevet. På vekten sitter det en skala som dreies til null når armen er i balanse. Da ‘svever’ den i vater – på linje med tallerkenen. Husk å forsiktig ta av plastbeskyttelsen på pickupen, før du justerer vekten.

  Det gjør du ved å dreie skalaen og vekten samtidig, som regel til 2 gram stiftrykk – fremdeles uten plastbeskyttelsen på.

  Ved siden av aksen til armen, sitter som regel en antiskatingskala. Hvis det ikke står noe annet anvist, dreies den til det halve av stifttrykket, eller halvannen verdi (1,5) dersom armen fremdeles tvinges utover når du senker stiften i platerillene.

  Hvis du ikke får noe bass, eller stiften hopper hele tiden, må du øke vekten med 0,1 gram til den sitter godt i rillene. I motsatt fall, med for høyt stifttrykk, blir lyden forvrengt og slitasjen på stift og plater øker.

  Les mer om oppsett av platespillere.

  Platespillerne:

   

  Audio-Technica AT-LP120
  Hastigheter: 33 1/3, 45, 78 RPM
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  2699 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Solid platepiller
  Gunstig pris, solid kvalitet og god lyd gjør dette til et godt valg.

  Pluss
  Fokusert lyd med solid bass og god klangfylde. Godt utstyrt og bra utgangspunkt for oppgraderinger.

  Minus
  Litt blass lyd og begrenset dynamisk kontrast

  Den meget prisgunstige Audio-Technica-spilleren har direktedrift, hastighetskontroll (pitch) og en høydejusterbar arm. Den har også USB-utgang for kopiering til en PC. Spilleren kan også kobles til en vanlig forsterker, og er engasjerende å lytte til. Med god bassgjengivelse, og klar lyd, er den et godt valg for nybegynneren, eller den som spiller vinylplater i ny og ne. Et godt valg for de som ser nytten av USB-utgangen, direktedrift og mulighetene for å oppgradere på et mer solid fundament.

  Les hele testen her.

   

  Rega Planar 1
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger: Analog ut
  2990 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Den beste budsjettspilleren
  Rega har fornyet platespillerne og det har gitt friskere lyd også i budsjettklassen.

  Pluss
  Velspillende vinylspiller med levende lydbilde, engasjerende dynamikk og enkel betjening.

  Minus
  Følsom for vibrasjoner

  Regas billigste platespiller er blant de enkleste spillerne vi har testet. Men det hindrer den ikke i å være en av de aller mest vellydende lavbudsjettspillerne. Rega Planar 1 er kanskje den beste platespilleren i budsjettklassen. Den settes opp på 15 minutter. Den har ikke innebygget RIAA-forsterker, eller USB-utgang, men lyden er et hestehode bedre enn de andre vi har testet i denne prisklassen. Samtidig er den enkel å sette opp, enkel å bruke, enkel å oppgradere og ikke minst morsom å lytte til. Den tåler godt en enda bedre pickup, skulle man ønske enda bedre lyd.

  Les hele testen her.

  Sony PS-HX500
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Drift: Remdrift
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  3990 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Digital platespiller
  Med innebygget digitalkonverter og god lyd, er Sony-spilleren et godt valg.

  Pluss
  Svært god oppløsning, tydelig detaljgjengivelse og luftig lyd. DSD-utgangen gir deg høyoppløste digitalfiler.

  Minus
  Slankt lydbilde og behersket bassdynamikk.

  Sony-spilleren har USB-utgang, og innebygget digitalomvandler, som kan lagre analoge lydfiler i høyoppløst lydformat. Ikke bare i vanlig CD-format. Det gir selvsagt Sony-spilleren et lite fortrinn, for de som ønsker å digitalisere vinylsamlingen, for arkivering på harddisk – og avspilling på Sony Xperia-telefoner, som støtter høyoppløste musikkfiler. Det merker man selvsagt ikke noe til når man kobler spilleren til forsterkeren med de analoge utgangene. Men den lyder friskt og tiltalende, er et meget godt valg for de som trenger god lyd. Og muligheten for å digitalisere LP-samlingen.

  Les hele testen her.

   

  Audio-Technica AT-LP5
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Drift: Direktedrift
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  4490 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  God lyd for pengene
  Et ypperlig valg til for nybegynnere med begrenset budsjett.

  Pluss
  Klar og tydelig klang med både bredde, dybde og godt bassfundament med godt driv.

  Minus
  Ingenting til prisen.

  Den direktedrevne platespilleren er en av de beste på lyd, enkel og bruke og veldig solid bygget. Den lyder bedre enn den billigere LP120, men er enklere utstyrt. Lyden minner om Sony-spillerens. Med et åpent og godt fokusert lydbilde, men her er det mer substans i bassen. Man får nesten i pose og sekk i Audio-Technica-spilleren. Kvaliteten er det heller ikke mye å utsette på. Fra man pakker den ut til den står og spiller, tar det ikke mange minuttene, og den daglige betjeningen er såre enkel. Med direktedrift starter den umiddelbart opp når du vrir på strømbryteren.

  Les hele testen her.

   

  Pro-Ject Essential III
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger: Analog ut
  3499 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Musikalsk vinylpakke
  Pro-Jects budsjettspiller er blitt enda bedre, og er et av de beste kjøpene i prisklassen.

  Pluss
  Prisgunstig platespiller med stort lydbilde og engasjerende bass. Enkel å bruke og enkel å oppgradere.

  Minus
  Litt fargeløs diskant og manglende raffinement.

  Essential er en helmanuell spiller som er enkel å bruke, med hørbare oppgraderinger. Den mest synlige er en ny pickup. Ortofon OM10. Her kan man enkelt oppgradere OM10 ved å bytte til en Stylus 20 eller Stylus 30 stift. Da får man bedre lyd, og slipper å montere ny pickup og justere den på ny. Spilleren leverer engasjerende og potent pass, og et stort lydbilde. Det gjør Pro-Ject Essential III til en av våre favoritter i denne prisklassen. En meget vellydende spiller med potensiale, som man kan ha mye moro med i mange år.

  Les hele testen her.

   

  Reloop Turn3
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger: USB, RCA linje-ut
  4990 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Vellydende multikunstner
  Reloops første forsøk på en hi-fi-platespiller låter glimrende, og kan kobles direkte til hvilken som helst forsterker.

  Pluss
  Brukervennlig og fleksibel platespiller, som nesten er verdt prisen på lydkvalitet alene.

  Minus
  Vi savner litt tyngde i bassen, og litt mer rom i lydbildet.

  Reloop TURN3 er en solid platespiller med vibrasjonsdemping på alle de riktige stedene. Den er svært brukervennlig med innebygd platespillerforsterker og A/D-konverter med USB-utgang, automatisk start / stopp og dessuten utskiftbart pickup. Spilleren er utstyrt med den påkostede pickupen 2M Red, som alene sender den i en liga over andre spillere til 3-4.000 kroner. Dermed er det duket for musikkopplevelser som definitivt er prisklassen verdig, til tross for alle ekstrafunksjonene.

  Les hele testen her.

   

  Thorens TD 203
  Remdrevet ABS-tallerken
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger:  Analog-ut
  7690 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Silkeskjorte til bomullspris
  Thorens mer budsjettvennlige platespiller kan gi nytt liv til platesamlingen.

  Pluss
  Svært vellydende platespiller med voksen lyd og sofistikert teknikk.

  Minus
  Tåler fint en bedre pickup enn den som følger med.

  ThorensTD 203 leverer lydkvalitet på nivå med det meste under 10.000 kr, og potensialet med er stort med en enda bedre pickup. For selv om ikke alle pickuper er optimale til en uni pivot-arm av den typen Thorens-spilleren har, er konstruksjonen så gjennomført at den godt kan oppgraderes med for eksempel en Ortofon 2M Bronze eller en Ortofon MC Quintet Bronze, og løfte lydkvaliteten opp i en helt annet divisjon.s Thorens TD-203 er et meget godt kjøp i prisklassen, som spiller flott med få justeringer og som vokser med bedre pickuper. Men be om å få med en filtmatte…

  Les hele testen her.

   

  Rega Planar 3
  Type: Remdrevet platespiller
  Hastigheter: 33 1/3, 45 RPM
  Tilkoblinger:  Analog-ut
  8995 NOK

  (Foto: Produsenten)

   

  Vidunderlig vinyl-comeback
  Når nålen senker seg i den sorte vinylen og musikken strømmer ut av høyttalerne, skjønner man hvorfor platespillere selger 10 til én på CD-spillere.

  Pluss
  Stort og fyldig lydbilde med kontrastrik dynamikk og vidunderlig varm og myk klang.

  Minus
  Den er følsom for underlaget den står på, så her kan man slite litt for å holde resonansene borte fra rillene.

  Regas billigste koster en tredjedel, og helt ok spillere kan fås ned i et par tusenlapper, men da går man glipp av noe viktig for musikkopplevelsen: Dynamikk! Den nye Planar 3 er enda bedre, på absolutt alt, og selv om den koster mer er den verdt alle pengene. Så bra er den nemlig at du skal være villig til å skille deg ad med mye mer penger for å få en bedre spiller til prisen enn dette. Sett på en enda bedre pickup, og du har en rå spiller som er i stand til å overgå lyden fra mange dyrere spillere jeg er fristet til å sammenligne med. Så god er den nemlig.

  Les hele testen her.

 • Les også:

  Se så liten den er

  Hjemmekino i baklommen? Javisst. Sonys flate projektor er både bærbar og kompakt nok til å ha med hvor som helst.

  Dette er faktisk en radio

  Her er løsningen for deg som lurer på hvordan du skal få DAB-radio på det gamle anlegget.

  Norges største og feteste kino

  Den 22. mars åpner den helt nye ODEON kino på Storo i Oslo, med 14 saler og IMAX.

  Vårpuls i Oslo

  Til helgen tar Oslo Hi-Fi Center pulsen på Oslo, med sin egen hi-fi-messe.

  Nå er McIntosh billigste her

  McIntosh MT-2 er den rimeligste platespilleren fra den kanten, skjønt alt er relativt.

  Bedre trådløs lyd fra Dynaudio

  Den kritikerroste høyttalerserien Xeo, kommer i nye utgaver med enda bedre lyd og Bluetooth innebygget.

  MWC 2018: Asus dropper rammene

  Asus lanserer to Zenfone 5'ere hvor skjermen fyller nesten hele telefonen.

  Sveitsisk high-end light

  Forsterkerne fra Soulution ble raskt en anmelderfavoritt, og nå kommer den hittil rimeligste forsterkeren fra sveitserne.

  Lesekamera holder høytlesning for blinde

  OrCam MyEye er et kamera som tar bilde av tekst og leser det høyt til brukeren.

  Årets High-End 2018 ambassadør

  Årets High-End 2018 finner sted i Munchen, med Kari Bremnes som artist in residence.

  4K-projektor for stuebruk

  BenQ TK800 lover oss "store 4K-opplevelser i enhver stue" med en lysstyrke på 3.000 Lumen.

  Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

  Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

  Anbefalte tester

  Test av Kygo A6/500

  Da jeg testet hodetelefonen Kygo A9/600 for et par måneder siden, var jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for å...

  Test: EC Living Tana SL-1 og L-1

  Når man tenker stereoanlegg faller tankene automatisk på to høyttalere, med en forsterker imellom seg. Men hvorfor ikke sløyfe hele...

  På forsiden nå

  Se så liten den er

  Den er kanskje bedre egnet til presentasjoner enn film, men det er lov å håpe. Den 280 gram lette Sony-projektoren...

  Dette er faktisk en radio

  Siden FM-sendingene forsvant fra riksdekkende radio i desember 2017, har mange byttet til og eller oppgradert til DAB+ radio. Utvalget...

  Philips 65OLED873

  Mens de andre TV-produsentene er opptatt med finpussen, har Philips rukket å få sine første 2018-modeller klare i butikk. Førstemann...

  9 Reisehøyttalere

  Reisehøyttalere blir stadig mer populære. Mange har innsett at det er trist at alle sitter med mobilen og lytter for...

  Hodetelefoner til 15.000 kr

  Hvis du synes 15.000 kroner er mye for et par hodetelefoner, vit at Klipsch tilbyr samme type lyd fra sine...

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -