Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Google vil lansere Android VR

Virtual Reality-hodetelefoner, som fungerer uten pc eller mobil, er på vei fra Google.

Skrevet av / 13.05.16 - 17:32
Google vil lansere Android VR

Det pipler ut med VR-løsninger som det var sopp på skogbunnen. Samsung Gear VR testet vi i “Innovator Edition” for noen måneder siden, i tillegg er produkter som LG 360 VR, HTC Vive og Oculus Rift kommet på markedet.

Samsung Gear VR og LG 360 VR krever begge en smarttelefon for å fungere, mens både HTC Vive og Oculus Rift må være tilkoblet en kraftig pc.

Men Google kommer nå med et Android VR-headset, som verken trenger mobil eller pc for å virke. Det skriver Android Police, som har oppdaget Android VR-navnet i en app for Android-utviklere – Google Play Developer Console.

Screenshot fra Google Play Developer Console. Kilde: Android Police
Screenshot fra Google Play Developer Console. Kilde: Android Police

Tidligere sjefredaktør for Engadget Peter Rojas, som nå er gründer og investor i tech-bransjen, skrev for få dager siden på Twitter, at Google vil lansere Android VR på Google I/O (Googles årlige utviklerkonferanse), som foregår i løpet av neste uke.

I tillegg til å fungere uten en mobiltelefon har Googles hodetelefoner heller ikke bruk for tredjeparts programvare, som f.eks. er tilfellet for Samsung Gear VR, som er utviklet i samarbeid med Oculus og gir brukerne tilgang til VR-apps via Oculus’ app-butik.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top