Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi har prøvd de nye iPad-modellene

Tross alle forbedringer er nye iPad Air utrolig tynn.

Skrevet av / 17.10.14 - 13:20
Vi har prøvd de nye iPad-modellene

Allerede med fjorårets nye iPad Air kjentes det som vi hadde nådd en grense. Nå kan vel ikke nettbrettene bli særlig mye tynnere uten å ofre ytelse? Men jo: Nye iPad Air 2 er blitt enda tynnere.

ipad thickness

Den er faktisk tynnere en den nye iPad Mini 3. Til tross for det har Apple lykkes med å skvise inn enda høyere prestanda. Sammenlignet med den første iPad er Air 2 faktiskt bare halvparten så tykk, og grafikkytelsen har angivelig økt med 180 prosent(!).

ipad air hand

Blir den stort tynnere nå, vil den nesten kjennes kvass. Men enn så lenge ligger den fortsatt godt og stabilt i hånden, med samme luksuriøse premium-følelse som før.

iPad LB

Teknikken som gjør skjermen tynnere har ikke påvirket bildkvaliteten negativt. Den er fortsatt en meget skarp skjerm med utmerket fargegjengivelse. Kameraet virker også lovende, inntil vi får testet det ordentlig.

iPads

Ryktene om en større iPad Pro-modell viste seg å ikke stemme i denne omgang: iPad har fortsatt samme skjermstørrelse som før. Imidlertid har begge modellene endelig fått fingeravtrykksleseren Touch ID. Noe som vi som har eid en iPhone med slik funksjon vil sette pris på. Nå er det slutt på å trykke på knappen og undre seg hvorfor den ikke låser seg opp…

iPad mini touch id

 

Mens iPad Air 2 er en imponerende teknologioppvisning, kjennes nye iPad Mini 3 som et aldri så lite antiklimaks.

iPad mini gold

 

Foruten fingeravtrykksleseren og at man nå kan få den i gullfarge, er muligheten for økt minnekapasitet det eneste nye. Som forventet var det forholdsvis liten trengsel etter å prøve denne etter pressevisningen sammenlignet med de andre produktene Apple lanserte.

Les mer her og få alla fakta.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top