Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå kommer Playstation VR

OPPDATERT 14/6 kl. 13:37: Se den offisielle lanseringsdatoen.

Skrevet av / 14.06.16 - 05:21
Nå kommer Playstation VR

Man ble skuffet hvis man forventet å se større hardware-lanseringer fra Sony på årets E3-messe. Det kom nemlig ingen Xbox One S konkurrent – altså en konsoll med 4K-oppløsning fra Sony. For den eneste nyheten på Sonys store pressekonferanse, som foregikk på natten mellom mandag og tirsdag kl. 03:00 norsk tid, var at Playstation VR – Sonys Virtual Reality-headset til Playstation 4 – fikk en offisiell lanseringsdato.

Det blir den 13. oktober, og det blir i første omgang kun i USA – til en pris på USD 399, tilsvarende ca. 3.300 kroner.

Shawn Layden, topchef for Sony Interactive Entertainment, afslører den officielle lanceringsdato for PlayStation VR.
Shawn Layden, administrerende direktør i Sony Interactive Entertainment, avslører den offisielle lanseringsdatoen for PlayStation VR.

Det var administrerende direktør i Sony Interactive Entertainment, Shawn Layden, som var vert for den store pressekonferansen, og i tillegg til offisiell lanseringsdato og pris kunne han love at det ville komme minst 50 VR-spill til Playstation VR i løpet av året. Etter nattens lansering var det også klart at PS VR vil fungere med alle eksisterende PS4-konsoller.

I VR-spillet Farpoint er man fanget på en fjern og fjendtlig planet.
I VR-spillet Farpoint er man fanget på en fjern og fiendtlig planet.

Blandt de kommende VR-titlene er Fairpoint, Star Wars: Battlefront X-Wing VR Mission, Batman Arkham VR, Final Fantasy XV VR Experience og Call of Duty Infinite Warfare.

Call of Duty Infinite Warfare er én af de kommende titler til PlayStation VR.
Call of Duty Infinite Warfare er én av de kommende titlene til PlayStation VR.

OPPDATERING:

Vi har nettopp mottatt følgende pressemelding fra Sony:

«Sony Computer Entertainment avslørte natten til i dag utgivelsedatoen for PlayStation VR-headsettet, som kommer ut i Norge den 13. oktober til 399 €*. Nyheten ble presentert på en pressekonferanse under spillmessen E3 (Electronic Entertainment Expo) i Los Angeles.»

*Dette er den veiledende utsalgsprisen

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top