Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Minimalistisk smartklokke

Med analog visning og trådløs kobling til mobilen, ser Nevos smartklokke ut som en vanlig klokke, bare litt smartere.

Skrevet av / 24.11.14 - 09:59
Minimalistisk smartklokke

2015 kan bli året da smartklokker tar av. Da slippes Apple Watch ut i butikkene, og den blir garantert ikke alene om å slåss om forbrukernes gunst. Nykommeren Nevo vil også være med.

Nevos smartklokke ser ut som et vanlig analogt ur, og bruker et sveitsisk kvartsverk til å vise tiden, mens smartfunksjonaliteten styres av elektronikk i klokken. Den har ingen skjerm, men bruker timemarkørene på skivensom indikatorer. De lyser opp for å vise innkomne meldinger, og vibrasjoner for å fortelle når det ringer.

Klokken bruker to batterier, et for å drive klokken som skal vare i fem år, og et for å drive smartelektronikken og som må byttes omlag en gang i halvåret.

Nevo-smart-watch-14

Nevo-klokken registrerer for eksempelantall skritt, og kan kommunisere med de vanligste treningsappene på mobilen. Slik at man kan bruke den på trening, og den støtter også Apple Health Kit og Google Fit. Den er altså smartere enn den ser ut, men er avhengig av apper på mobilen for å kunne utnyttes fullt ut.

Klokken som er vanntett til 30 meter – eller tåler en regnskyll, er designet i Frankrike og laget i Kina, med safirglass og en stålkasse på 40-42 mm. Den blir tilgjengelig i sort PVD, stålgrått og gullbelagt utførelse, med ulike remmer.

I følge nettsidene er den ikke tilgjengelig før en gang i 2015, til 199 dollar, eller 1350 kr pluss mva.

Nevo-smart-watch-13

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top