Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Endelig en sexy smartklokke

Kanskje dette er klokken som kan gjøre smartklokker attraktive. Møt Geaks klokke med hybridskjerm.

Skrevet av / 17.12.14 - 12:24
Endelig en sexy smartklokke

Det største problemet med smartklokker fraværet av tiltalende design og latterlig lav batteritid. Kinesiske Geak (geek, geddit?), har satt sammen en smartklokke som ser ut som et armbåndsur, og ikke en mikrocomputer.

Geak II heter den (jepp, de har laget en tidligere) kombinerer en LCD-skjerm på 320 x 320 piksler med elektronisk blekk – E-ink, som Pepple-klokkene bruker. Blekket brukes når klokken bare skal vise for eksempel tiden, og så tennes LCD-skjermen straks man skal bruke noen av de mange funksjonene. Siden E-ink bruker mindre strøm, mener folkene bak Geak II at klokken kan drives i tre-fire dager på en lading.

Geak smartwatches III

Shanda som selskapet bak klokken heter, bruker Android 4.3 som base for operativsystemet, og de har lagt inn de vanligste funksjonene, som verdenstid, stoppeklokke, alarm osv, men også pulsmåler og måling av luftkvaliteten. Som er et tema i kinesiske storbyer.

Den er utstyrt med Bluetooth og Wifi for tilkobling til Geak-appen på mobilen, og overføring av data, og man kan selv velge hvordan urskiven skal vise tiden. Som vist på bildet under.

Geak II er ikke uventet et oppstartsprosjekt – crowd-funding – og prisen er estimert til omlag 400 dollar når den er i salg en gang i januar i 2015.

Geak smartwatches

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top