Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

En billigere inngang til den virtuelle virkelighet

HTC senker prisen på Vive. Permanent.

Skrevet av / 22.08.17 - 10:43
En billigere inngang til den virtuelle virkelighet

Vi har skrevet mye om virtual reality, men den alternative virkeligheten er fortsatt en drøm for de fleste. Et av unntakene er HTC Vive som kan kjøpes i butikkene, og hvor varen kommer i form av en overbevisende illusjon av en annen dimensjon.

Vi har testet HTC Vive tidligere, og vår tester var målløs over opplevelsen av å stå ansikt til ansikt med monstrene fra fantasy-rollespill. Selv om han ble sliten av en så komplisert og dyr fornøyelse i spillenes verden med sin egen kropp.

Det er fortsatt komplisert å sette opp et Vive-systemet i stuen, men fra og med i dag har det blitt billigere. HTC har annonsert at man med øyeblikkelig virkning setter ned prisen på systemet med EUR 200 (ca 1.800 kroner). Dermed vil et HTC Vive-system kunne kjøpes for litt over 7.000 kroner. Med kontrollere. Men man må også ha en PC med grafikk og regnekraft i high-end gaming-klassen for å kjøre systemet.

«Vi har valgt å senke prisen for å kunne tilby Virtual Reality til et bredere og større publikum,» sier Paul Brown, som er europeisk sjef for HTC Vive. Han håper også at prisendringen vil føre til at det ligger flere Vive-sett under juletrærne i desember.

I følge spillplattformen Steam har HTC Vive en markedsandel på 60% innen high-end VR-headsett.

HTC Vive

Nå har det blitt litt billigere å hoppe inn i den virtuelle virkelighet. Foto: HTC

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top