annonse
annonse

Dingseåret

Gadget-kategorien er som alltid et brokete felt som går i alle retninger, men som samtidig inneholder noen av de viktigste dingsene i hverdagen, som mobiler, smartklokker, laptoper, spillkonsoller og lignende.

annonse

2017 har vært et godt år for spillnerdene. Tre nye spillkonsoller har sett dagens lys. Her er det noe for både barn og voksne. Også virtual reality har gjort seg mer gjeldende, og spesielt Playstation har utmerket seg med sin egen VR-hjelm. Apples MacBook Pro har fått konkurranse fra Microsofts Surface Book, og årets beste mobil går overraskende nok ikke til en iPhone, men i stedet til Samsungs Galaxy 8+. Når det gjelder smartklokker, er Apple imidlertid fortsatt i førersetet, og deres iPad er ennå den ukronede nettbrettkongen. Det smarte hjem er fortsatt ikke fullt så smart som vi gjerne vil, men utviklingen går i riktig retning. I mellomtiden kan vi fokusere litt mer på oss selv, og telle skritt og få kompetent veiledning med noen av de mange smarte fitnessproduktene.

Årets beste laptop

(Foto: Produsenten)

Microsoft Surface Book

Solid hybrid

Surface Book er en laptop for seg selv, og kan ikke sammenlignes med hverken MacBook Pro eller andre 2-i-1-maskiner. Det spesielle hengslet lar deg koble skjermen av slik at du får et rent nettbrett. Den slags koster penger, og Microsofts første reelle laptop er en meget dyr løsning, som kanskje ikke passer til alle. Heldigvis er den også full av rask maskinvare, og et batteri som holder til en hel arbeidsdag. MacBook Pro har endelig fått en seriøs konkurrent.

Les hele testen av Microsoft Surface Book

 

Årets beste fitnessprodukt

(Foto: Produsenten)

SHFT

Løpetrener i lommeformat

Dropp treneren av kjøtt og blod når du for et beskjedent engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar til en løpetur så lenge du har husket å lade batteriene. SHFT er blitt til på IT-universitetet i København, hvor målet var å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet er to pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. SHFT er et glimrende eksempel på en god idé som langt på vei leverer varen. Det er godt å bli motivert, og med tid og øvelse blir du enda bedre til å løpe.

Les hele testen av SHFT Running Coach

 

Årets beste smartklokke

(Foto: Produsenten)

Apple Watch series 3

Raskere og smartere

Apple Watch Series 3 er som ventet raskere, og har nye fiffige funksjoner. De mindre strømkrevende kretsene resulterer i at batteriet holder lenger. Vi setter også pris på den forbedrede pulsmåleren og høydemåleren. Men den virkelig store nyheten, modellen som har egen datatilkobling slik at man kan la mobilen være igjen hjemme, slippes ikke her ennå. Det resulterer nok i at mange likevel venter med å kjøpe til den er tilgjengelig.

Les hele testen Apple Watch Series 3

 

Årets beste mobil

(Foto: Produsenten)

Samsung Galaxy S8+

Samsungs store revansj

Med S8+ har Samsung oppfylt forventningene, og gitt oss en mobil vi er veldig begeistret over akkurat nå. Med en front som er nesten helt dekket av skjermen, og de myke linjene, er det vanskelig å ikke bli forført. Galaxy S8+ er også den raskeste mobilen for tiden. Kameraet er ikke like revolusjonerende som på S7, men holder den likevel fortsatt på tronen. Prisen er høy, så du kan vurdere S8 hvis du er fornøyd med mindre skjerm.

Les hele testen av Samsung S8+

 

Årets beste nettbrett

(Foto: Produsenten)

Apple iPad Pro

Verdens beste nettbrett

For første gang siden Apple begynte å snakke om iPad som et alternativ til en laptop, begynner vi å være enige. Spesielt med de nye funksjonene i iOS 11 kan man i noen tilfeller klare seg med en iPad Pro. I det minste om man kompletterer med tastatur. Det har nå en lysende ytelse, stor lagringskapasitet, utmerket batteritid og en strålende skjerm. Den eneste innvendingen er at om man bygger det ut til maks, koster det faktisk like mye som en MacBook Air.

Les hele testen av Apple iPad Pro 2017

 

Årets gaming-produkt

(Foto: Produsenten)

Spillkonsoll: Nintendo Switch

Hverken fugl eller fisk

Nintendo Switch er et friskt pust i en spillbransje som kun fokuserer på grafikk og høyere oppløsning. Innovasjonen er i høysetet, og Nintendo har sett stort på 4K og HDR. Switch er en håndholdt og stasjonær spillmaskin i ett. Bruk den på farten eller foran flatskjermen i stuen. Det er klokt tenkt. De spesielle kontrollere kan tas av og på. Spill alene eller sammen med venner. Mulighetene er mange. Japanerne har et sterkt kort på hånden, og med de riktige spillene blir det en sikker vinner.

Les hele testen av Nintendo Switch

 

Årets gadgetinnovasjon

(Foto: Produsenten)

Spillkonsoll: PSVR

VR til folket

Med lanseringen av PlayStations PSVR er virtual reality kommet ut til en langt større målgruppe. PlayStation har uten tvil grep om noe riktig med sitt PSVR-headset, og vinner årets gadgetinnovasjon på sitt potensial. Teknologien er overbevisende, og produktet svært godt gjennomført. Det eneste vi virkelig savner, er de gode spillene. Vi håper de kommer på sikt, slik at ikke PSVR ender med å samle støv.

Les hele testen av Sony Playstation VR

Les også:

Se så liten den er

Hjemmekino i baklommen? Javisst. Sonys flate projektor er både bærbar og kompakt nok til å ha med hvor som helst.

Dette er faktisk en radio

Her er løsningen for deg som lurer på hvordan du skal få DAB-radio på det gamle anlegget.

Norges største og feteste kino

Den 22. mars åpner den helt nye ODEON kino på Storo i Oslo, med 14 saler og IMAX.

Vårpuls i Oslo

Til helgen tar Oslo Hi-Fi Center pulsen på Oslo, med sin egen hi-fi-messe.

Nå er McIntosh billigste her

McIntosh MT-2 er den rimeligste platespilleren fra den kanten, skjønt alt er relativt.

Bedre trådløs lyd fra Dynaudio

Den kritikerroste høyttalerserien Xeo, kommer i nye utgaver med enda bedre lyd og Bluetooth innebygget.

MWC 2018: Asus dropper rammene

Asus lanserer to Zenfone 5'ere hvor skjermen fyller nesten hele telefonen.

Sveitsisk high-end light

Forsterkerne fra Soulution ble raskt en anmelderfavoritt, og nå kommer den hittil rimeligste forsterkeren fra sveitserne.

Lesekamera holder høytlesning for blinde

OrCam MyEye er et kamera som tar bilde av tekst og leser det høyt til brukeren.

Årets High-End 2018 ambassadør

Årets High-End 2018 finner sted i Munchen, med Kari Bremnes som artist in residence.

4K-projektor for stuebruk

BenQ TK800 lover oss "store 4K-opplevelser i enhver stue" med en lysstyrke på 3.000 Lumen.

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

Anbefalte tester

Test av Kygo A6/500

Da jeg testet hodetelefonen Kygo A9/600 for et par måneder siden, var jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for å...

Test: EC Living Tana SL-1 og L-1

Når man tenker stereoanlegg faller tankene automatisk på to høyttalere, med en forsterker imellom seg. Men hvorfor ikke sløyfe hele...

På forsiden nå

Se så liten den er

Den er kanskje bedre egnet til presentasjoner enn film, men det er lov å håpe. Den 280 gram lette Sony-projektoren...

Dette er faktisk en radio

Siden FM-sendingene forsvant fra riksdekkende radio i desember 2017, har mange byttet til og eller oppgradert til DAB+ radio. Utvalget...

Philips 65OLED873

Mens de andre TV-produsentene er opptatt med finpussen, har Philips rukket å få sine første 2018-modeller klare i butikk. Førstemann...

9 Reisehøyttalere

Reisehøyttalere blir stadig mer populære. Mange har innsett at det er trist at alle sitter med mobilen og lytter for...

Hodetelefoner til 15.000 kr

Hvis du synes 15.000 kroner er mye for et par hodetelefoner, vit at Klipsch tilbyr samme type lyd fra sine...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Konkurranse!

Nå lanseres en av tidenes mest suksessrike
filmserier på 4K UHD Blu-ray: «Harry Potter 1-7B».

DELTA HER

I samarbeid med Fox/Paramount gir Lyd & Bilde DEG nå sjansen til å vinne alle de 8 nye filmene på Blu-ray/4K UHD.