Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

5 Fitness-trackere

I en travel hverdag legger du ikke merke til om du tar dine 10.000 daglige skritt eller får nok søvn. Her kan en av de smarte fitness-trackerene hjelpe.

Skrevet av / 02.02.17 - 13:09
5 Fitness-trackere

De er hovedsakelig ment for aktivt trenende folk, men fitness-trackere kan med sine allsidige egenskaper brukes til mange formål. Savner du motivasjon til å komme deg opp fra sofaen, eller er du allerede godt i gang med daglig mosjon og trenger bare et detaljert overblikk, så befinner du deg i målgruppen for en fitness-tracker. Om du skal ha en helt vanlig tracker eller en moderne smartklokke med tracking-egenskaper. avhenger av ditt behov.

I de siste årene har utviklingen innen smartklokker gjort dem til seriøse konkurrenter til rene trackere, selv om prisen er vesentlig høyere. En fitness-tracker koster koster gjennomsnittlig litt over 1.000 kroner, mens en smartklokke koster ca tre ganger så mye.

Hva har de til felles?

Felles for begge produktkategorier, er at de har innebygd pulsmåler, kan telle skritt og registrere søvnmønster. Noen har også GPS og innebygd lagring, som gjør at man kan kutte forbindelsen til smarttelefonen.

Markedet er bredt, og det er mye å velge mellom. Derfor er det viktig å være sikker på nettop hva man har bruk for. Er det viktig at trackeren bare holder strøm i lang tid og samler smått med data, bør du styre unna klokkene. Vil du også ha de ekstra smart-funksjonene, som klokkene kan tilby, bør du definitivt investere en ekstra slant.

Felles for alle de inkluderte modellene er at de egner seg både til vanlig 24/7 tracking av ditt aktivitetsmønster og treningsmetoder.

Slik testet vi

De enkelte trackerene/smartklokkene ble paret med enten en Android telefon eller en iPhone. De respektive appene er hentet og benyttet i testperioden.

Klokkene brukes på enten høyre eller venstre arm i en ukes tid om gangen for å danne et representativt bilde av deres egenskaper. Dermed har det også blitt klart hvor ofte de skulle lades opp, samt hvor gode de har vært til å samle inn data under rolige forhold og ved besøk hos det lokale treningssenteret.

Disse testet vi:

TomTom Touch                         1.289 kroner

Fitbit Charge 2                           1.290 kroner

Apple Watch Nike+                  3.990 kroner

Samsung Gear Fit 2                  1.979 kroner

Polar M600                                2.890 kroner

Mikael Hansen
(f.1982): Frilansjournalist i L&B Home. Mikael begynte som teknologijournalist i Gamereactor i 2006. Derfra gikk han til magasinet GEAR, der han også fikk bred erfaring foran kamera. En mastergrad senere kom han tilbake som journalist i Lyd & Bilde og senere som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra PC-er til smartmobiler, smart home, lyd og gaming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top