Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Superraskt Sony-kamera

Med pekeskjerm og bildestabilisator, mener Sony at a6500 hevder seg helt i toppen for entusiastkameraer.

Skrevet av / 07.10.16 - 15:04
Superraskt Sony-kamera

Dukker man under pressemeldingens svulstige formuleringer, ser man at Sony a6500 langt fra er den revolusjonen man kan få inntrykk av. Pekeskjerm og innebygget bildestabilisator, er noe de fleste konkurrentene har hatt lenge. Det har bare tatt Sony lang tid å innse at det faktisk er en god ide.

Nå kan man bruke pekeskjermen til å velge fokuspunkt, bare før fingertuppen dit du vil ha fokus. Ingen ting spesielt med det, Olympus og Panasonic har hatt det lenge, men Sony adresserer i det minste kritikken vi hadde da vi testet det ellers meget vellykkede a6300.

Den testen leser du forresten her.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Integrert bildestabilisator er også nytt i a6500, her er den en femaksers løsning som flytter sensoren, eller bildebrikken som det mer korrekt heter. Stabilisatoren gir deg opp til fem trinns kompensasjon, slik at diu kan ta bilder med opp til fem ganger lengre lukkertid og likevel få relativt skarpe bilder.

Bildebrikken på 24 megapiksler, hybridfokusen med 425 fokuspunkter, og stort sett alt annet, er identisk med a6300. Men ikke bildeprosessoren.
Den er ny i a6500, og gir neppe noe bedre bildekvalitet enn a6300 gjør, men den gir kameraet større buffer. Slik at man kan skyte opp til 11 bps til drøye 300 bilder i serie (jpeg) eller cirka 100 rå- og jpeg-filer, før bufferen er full.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Bortsett fra at man kan velge fokus på pekeskjermen, har kameraet de samme 4K-egenskapene som før. Med 4K-video fra en 6K-strøm, mikrofoninngang og programmerbare knapper.

Pris og levering er ikke kjent.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top