Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Redigering for begynnere

Adobes redigeringsprogram for vanlige folk - Photoshop Elements, er oppdatert med nye funksjoner.

Skrevet av / 25.09.14 - 13:21
Redigering for begynnere

Adobe har oppdatert foto- og videoredigeringsprogrammene i Elements-familien, med flere nye funksjoner. De lanserer samtidig Adobe Elements Live, en ny webtv-kanal med tips og triks som lærer brukeren mer om hvordan man kan bruke Photoshop Elements 13, og Adobe Premiere Elements 13.

Mens Photoshop Elements 13 er rettet mot bilderedigering, er Adobe Premiere Elements 13 programvare for videoredigering, Begge er rettet mot nybegynnere og amatørere som vil ha god oversikt og brukervennlighet.

De er basert på Adobes profesjonelle programmer, Adobe Photoshop CC og Adobe Premiere Pro CC, men med et mye enklere grensesnitt, og til mye lavere pris.

– Med de nye versjonene av Elements tilbyr vi et bredt spekter av nye muligheter for å fremme kreativitet, enten man arbeider med bilder eller film. Det avgjørende har vært å fjerne mange av de tidkrevende redigeringsfasene, slik at man raskere oppnår ønsket resultat og kan dele sine kreasjoner med andre, sier Jenny Höglund, nordisk markedssjef for digitale medier hos Adobe.

Noen nye funksjoner  i Photoshop Elements 13 (se video her):

·      Bedre Photo Mashups – Med nye Photomerge Compose kan man enkelt ta elementer fra ett bilde og kopiere det inn i et annet. Sammen med de nye Refine Selection Brush og Match Color Tone-funksjonen kan man lett overføre elementer og sikre at både lys og skygge faller naturlig, på en måte som gjør at man skulle tro elementet har vært der hele tiden.

·      Optimaliser Facebook-siden – Nå kan man enkelt kombinere sitt Facebook-cover og profilbilde med tekst og grafikk med integrert design, så profilen skiller seg ut.

·      Sort/hvitt-bilder med mer personlighet – Tre nye redigerings-guider gir mer liv til sort/hvitt-bilder, og man kan f.eks. legge til farger i utvalgte områder eller finjustere bilder slik at de får et mer dramatisk uttrykk.
Photoshop Elements 13 skjerm

Premier Elements er også oppdatert, og har fått flere funksjoner som skal gjøre det enklere å sette sammen videoklippene dine.

Nye videofunksjoner i Premier Elements 13:

·         Sett sammen de beste klippene – Med Favorite Moments-funksjonen kan man markere ens favorittavsnitt og raskt sette dem sammen til en kortfilm som umiddelbart kan deles.

·         Dryss litt stjernestøv over videoene dine – Tilfør opptaket filmtitler med Video in Titles eller legg til spesialeffekter til bestemte deler med Effects Masking.

Både Photoshop Elements 13 og  Premiere Elements 13, er tilgjengelig for nedlasting på www.adobe.com/no, hvor man også finner priser.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

Liten, lett og lyssterk

Kompakt superzoom for fullformat

Får etterlengtede oppdateringer

Liten kamerasekk med god plass

Raskere og mer anvendelig flaggskip

Kompakt 100 Mp kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top