annonse
annonse

Foredlet vinner

Olympus E-520 skal være en forbedret utgave av forgjengeren 510, men den har også fått flere funksjoner og lavere pris.

Listen er lagt høyt for Olympus E-520. Ikke bare skal det være bedre enn forgjengeren, det skal også slåss mot nye kameraer fra blant andre Canon, Nikon, Sony og Pentax. En tøff oppgave, men Olympus hadde et godt utgangspunkt i E-510, årets speilrefleks i Lyd & Bilde 2007. Testen av E-510 kan leses på lydogbilde.no.

Man skal se nøye etter for å se de små kosmetiske endringene Olympus har gjort på E-520 kontra forgjengeren 510. Skjermen har vokst fra 2,5 til 2,7 tommer og gir mindre reflekser og er bedre egnet i sollys. Som på forgjengeren kan man bruke skjermen som søker, akkurat som på et kompaktkamera. Opptakshastigheten er også forbedret til 3,5 bilder per sekund.

Og Olympus har lagt til et par andre funksjoner som er blitt vanlig for kompaktkameraer. Nå har E-520 kontrastdetekterende autofokus, som gjør det mulig å fokusere når skjermen brukes som søker. At kameraet også har fått ansiktsgjenkjenning er en hyggelig – men kanskje ikke like relevant – bonus.

E-520 har også fått støtte for trådløs blitsstyring, og har arvet det mer påkostede Olympus E-3s mulighet til å bruke automatisk skyggejustering. Kameraet har beholdt den innebygde bildestabilisatoren, som kompenserer for bevegelser på lange lukkertider, uansett hvilket objektiv man bruker. Opptil fire eksponeringstrinn.

Les mer i Lyd & Bilde august 2008

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-