Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Flat OLED-TV fra LG

LG følger opp sine buede OLED-skjermer med en flat versjon som er lettere å veggmontere.

Skrevet av / 09.03.14 - 18:54
Flat OLED-TV fra LG

Helt på tampen av fjoråret kunne vi endelig teste en vaskeekte OLED-TV for første gang. Og det manglet ikke på superlativer da LG 55EA980W gjestet testbenken vår:

Hele Lyd & Bilde-redaksjonen var, og er fortsatt enige om at dette er den heftigste TV-en vi har sett hittil!
CURVED-OLED-TV(55EA9800)-Product-Image

Likevel hadde vi noen ankepunkter: :Bueformen gjør det vanskelig å veggmontere TV-en, og den gjennomsiktige, fastmonterte plastsokkelen med sine innebygde høyttalere imponerte heller ikke testpanelet. Etter vår menning fortjener en TV i denne pris- og kvalitetsklassen et fullblods separat lydanlegg.

Nå kan det virke som LG har hørt både våre og andres tilbakemeldinger. I hvert fall lanserer de en helt flat versjon av OLED-skjermen, helt uten innebygde høyttalere.

0902_LG_55EA880W

Det dreier seg i utgangspunktet om den tidligere lanserte 55EA880W «Gallery OLED» med klassisk utseende maleriramme full av høyttalere. LG har bestemt seg for å tilby selve TV-delen separat som frittstående monitor under modellnavnet 55EA880V.

55EA880W (1) JPG

Det betyr at de som ønsker seg en flat og vegghengt OLED de kan bruke med sitt eksisterende lydanlegg nå har fått et bedre alternativ. 55EA880W er tilgjengelig nå til en veiledende pris omkring 70.000 kroner, men dersom prisbildet utvikler seg i samme retning som 55EA980W, kan det dreie seg om et riktig så interessant kjøp for de aller ivrigste lyd- og bildeentusiastene.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

Lyd & Bilde
Scroll to Top