annonse
annonse

Filmintervju

annonse

Alien: Covenant er den sjette filmen i Aliens-serien. Blant filmens skuespillere finner vi bla. Michael Fassbender, kjent fra Prometheus og 12 Years a Slave, Katherine Waterston fra filmen Steve Jobs, og Billy Crudup fra Almost Famous og Mission: Impossible III.

Filmen tar seeren gjennom et nytt nervepirrende eventyr, som presser fryktens grenser. Nå er faderen til den ikoniske franchisen nok en gang returnert for å utforske de mørkeste hjørner, nemlig regissør Ridley Scott. Covenant er oppfølgeren til Prometheus, også regissert av Scott.

Michael Fassbender spiller cyborgene David og Walter (Foto: Fox Paramount)


Hva var tanken bak utseende til Neomorphen?

– Jeg hadde sett en rar skapning som jeg ville basere dem på, nemlig nesehaien «the goblin shark». Det er en sjelden hai med en egenartet hodeform, som lever på dypt hav.  Haien er hvit og dvask, og er dobbelt-leddet i kjeven. Den er rett og slett ganske ekkel, så det var fra den jeg hentet inspirasjon fra. Det vanskeligste å få til utseendemessig, var barna og babyene, men jeg tror likevel at babyene ble veldig suksessfulle. De tok lang tid å tegne, vi måtte regne flere ganger, og deretter digitalisere dem for å få laget den endelige animasjonen, forteller filmens regissør, Ridley Scott.

Var det viktig med aldersgrense på denne filmen? (Filmen har 15-års-grense i Norge og 17-års-grense i USA).
– Et av målene med filmen er å skremme folk, derfor trenger filmen en aldersgrense. For å klare å skremme noen, begynner man først med å stresse vedkommende, slik at pulsen går raskere. Så holder man det gående en stund til, mens hjertepulsen øker mer og mer. Når den har økt nok, så går man inn i det man kaller for fryktfasen, og deretter til den ekstreme fryktfasen. Da er vedkommende så skremt og terrorisert at de fryser til på stedet. Det er dette man sikter mot, men det er vanskelig å oppnå, sier han.

Hvordan vil man kategorisere denne filmen?
– Jim Cameron regisserte den første Alien-filmen i 1986. Hans film var mer en krigsfilm. Han sa at man burde satse på en krigsfilm, fordi vi hadde sett nok romvesener, og mente filmen aldri kom til å bli skummelt nok til å kunne kalle seg en grøsser – eller skrekkfilm. Min første film kunne man lett kalle for en grøsserfilm, denne derimot er en god blanding, sier Scott.

Les Lyd & Bildes anmeldelse av Alien: Covenant her!

Var det gitt at hovedhelten i filmen skulle være en kvinne, på samme måte som Sigourney Weaver var helten i originalfilmen?
– Ja, hvorfor skulle man forandret på det? Jeg har alltid sett på kvinner og menn som likeverdige. Det var stor ståhai rundt Sigourney som helt, og jeg tenkte «Seriøst? Seriøst? Hvorfor?» og ville heller fortsette med kvinnelige helter, forteller han. – Etter det, valgte jeg å lage filmen Thelma & Louise. Jeg var også regissør på en vellykket film som het GI Jane, med Demi Moore, der Moore gjorde alt. Hun var tøff og jeg tenkte at det var ganske godt forbilde for kvinner og jenter som ville være i militæret, sier Scott.

Katherine Waterston spiller antiheltinnen Daniels (Foto: Fox Paramount)

 

Hva er ditt beste minne fra filmen?
– Jeg synes det var veldig gøy å redigere. Jeg kunne lett være på klipperommet til klokken to på natten, selv om jeg hadde vært på settet hele dagen. Etter opptak kjøpte jeg meg litt mat som jeg tok med meg ned til redigeringsrommet. Der satt jeg meg ned for å se på materialet sammen med filmredigereren, Terry Rawlings. Vi gikk da gjennom materialet igjen og igjen og igjen, jeg elsket det, forteller han avslutningsvis.

NB! Intervjuet er levert at PR-avdelingen til Fox Paramount.

Les også:

Se så liten den er

Hjemmekino i baklommen? Javisst. Sonys flate projektor er både bærbar og kompakt nok til å ha med hvor som helst.

Dette er faktisk en radio

Her er løsningen for deg som lurer på hvordan du skal få DAB-radio på det gamle anlegget.

Norges største og feteste kino

Den 22. mars åpner den helt nye ODEON kino på Storo i Oslo, med 14 saler og IMAX.

Vårpuls i Oslo

Til helgen tar Oslo Hi-Fi Center pulsen på Oslo, med sin egen hi-fi-messe.

Nå er McIntosh billigste her

McIntosh MT-2 er den rimeligste platespilleren fra den kanten, skjønt alt er relativt.

Bedre trådløs lyd fra Dynaudio

Den kritikerroste høyttalerserien Xeo, kommer i nye utgaver med enda bedre lyd og Bluetooth innebygget.

MWC 2018: Asus dropper rammene

Asus lanserer to Zenfone 5'ere hvor skjermen fyller nesten hele telefonen.

Sveitsisk high-end light

Forsterkerne fra Soulution ble raskt en anmelderfavoritt, og nå kommer den hittil rimeligste forsterkeren fra sveitserne.

Lesekamera holder høytlesning for blinde

OrCam MyEye er et kamera som tar bilde av tekst og leser det høyt til brukeren.

Årets High-End 2018 ambassadør

Årets High-End 2018 finner sted i Munchen, med Kari Bremnes som artist in residence.

4K-projektor for stuebruk

BenQ TK800 lover oss "store 4K-opplevelser i enhver stue" med en lysstyrke på 3.000 Lumen.

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

Anbefalte tester

Test av Kygo A6/500

Da jeg testet hodetelefonen Kygo A9/600 for et par måneder siden, var jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for å...

Test: EC Living Tana SL-1 og L-1

Når man tenker stereoanlegg faller tankene automatisk på to høyttalere, med en forsterker imellom seg. Men hvorfor ikke sløyfe hele...

På forsiden nå

Se så liten den er

Den er kanskje bedre egnet til presentasjoner enn film, men det er lov å håpe. Den 280 gram lette Sony-projektoren...

Dette er faktisk en radio

Siden FM-sendingene forsvant fra riksdekkende radio i desember 2017, har mange byttet til og eller oppgradert til DAB+ radio. Utvalget...

Philips 65OLED873

Mens de andre TV-produsentene er opptatt med finpussen, har Philips rukket å få sine første 2018-modeller klare i butikk. Førstemann...

9 Reisehøyttalere

Reisehøyttalere blir stadig mer populære. Mange har innsett at det er trist at alle sitter med mobilen og lytter for...

Hodetelefoner til 15.000 kr

Hvis du synes 15.000 kroner er mye for et par hodetelefoner, vit at Klipsch tilbyr samme type lyd fra sine...

annonse
annonse
annonse
annonse
-