annonse
annonse
annonse

Sir Ridley Scott snakker ut om Alien: Covenant

Alien: Covenant er den sjette filmen i Aliens-serien. Blant filmens skuespillere finner vi bla. Michael Fassbender, kjent fra Prometheus og 12 Years a Slave, Katherine Waterston fra filmen Steve Jobs, og Billy Crudup fra Almost Famous og Mission: Impossible III.

Filmen tar seeren gjennom et nytt nervepirrende eventyr, som presser fryktens grenser. Nå er faderen til den ikoniske franchisen nok en gang returnert for å utforske de mørkeste hjørner, nemlig regissør Ridley Scott. Covenant er oppfølgeren til Prometheus, også regissert av Scott.

Michael Fassbender spiller cyborgene David og Walter (Foto: Fox Paramount)


Hva var tanken bak utseende til Neomorphen?

– Jeg hadde sett en rar skapning som jeg ville basere dem på, nemlig nesehaien «the goblin shark». Det er en sjelden hai med en egenartet hodeform, som lever på dypt hav.  Haien er hvit og dvask, og er dobbelt-leddet i kjeven. Den er rett og slett ganske ekkel, så det var fra den jeg hentet inspirasjon fra. Det vanskeligste å få til utseendemessig, var barna og babyene, men jeg tror likevel at babyene ble veldig suksessfulle. De tok lang tid å tegne, vi måtte regne flere ganger, og deretter digitalisere dem for å få laget den endelige animasjonen, forteller filmens regissør, Ridley Scott.

Var det viktig med aldersgrense på denne filmen? (Filmen har 15-års-grense i Norge og 17-års-grense i USA).
– Et av målene med filmen er å skremme folk, derfor trenger filmen en aldersgrense. For å klare å skremme noen, begynner man først med å stresse vedkommende, slik at pulsen går raskere. Så holder man det gående en stund til, mens hjertepulsen øker mer og mer. Når den har økt nok, så går man inn i det man kaller for fryktfasen, og deretter til den ekstreme fryktfasen. Da er vedkommende så skremt og terrorisert at de fryser til på stedet. Det er dette man sikter mot, men det er vanskelig å oppnå, sier han.

Hvordan vil man kategorisere denne filmen?
– Jim Cameron regisserte den første Alien-filmen i 1986. Hans film var mer en krigsfilm. Han sa at man burde satse på en krigsfilm, fordi vi hadde sett nok romvesener, og mente filmen aldri kom til å bli skummelt nok til å kunne kalle seg en grøsser – eller skrekkfilm. Min første film kunne man lett kalle for en grøsserfilm, denne derimot er en god blanding, sier Scott.

Les Lyd & Bildes anmeldelse av Alien: Covenant her!

Var det gitt at hovedhelten i filmen skulle være en kvinne, på samme måte som Sigourney Weaver var helten i originalfilmen?
– Ja, hvorfor skulle man forandret på det? Jeg har alltid sett på kvinner og menn som likeverdige. Det var stor ståhai rundt Sigourney som helt, og jeg tenkte «Seriøst? Seriøst? Hvorfor?» og ville heller fortsette med kvinnelige helter, forteller han. – Etter det, valgte jeg å lage filmen Thelma & Louise. Jeg var også regissør på en vellykket film som het GI Jane, med Demi Moore, der Moore gjorde alt. Hun var tøff og jeg tenkte at det var ganske godt forbilde for kvinner og jenter som ville være i militæret, sier Scott.

Katherine Waterston spiller antiheltinnen Daniels (Foto: Fox Paramount)

 

Hva er ditt beste minne fra filmen?
– Jeg synes det var veldig gøy å redigere. Jeg kunne lett være på klipperommet til klokken to på natten, selv om jeg hadde vært på settet hele dagen. Etter opptak kjøpte jeg meg litt mat som jeg tok med meg ned til redigeringsrommet. Der satt jeg meg ned for å se på materialet sammen med filmredigereren, Terry Rawlings. Vi gikk da gjennom materialet igjen og igjen og igjen, jeg elsket det, forteller han avslutningsvis.

NB! Intervjuet er levert at PR-avdelingen til Fox Paramount.

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
annonse

Les også

Shazam!

Shazam!

Småsjarmerende superheltkomedie om tenåringsgutt som får alle drømmer oppfylt.Legg til som favoritt
Captain Marvel

Captain Marvel

Heftige Brie Larson kicks ass som hardtslående superhelt med atomkrefter.Legg til som favoritt
Backdraft 2 – Fire Chaser

Backdraft 2 – Fire Chaser

Oppfølgeren til tøff actionfilm fra 1991 gjør skam på sin forgjenger. Legg til som favoritt
Game of Thrones - den komplette boksen

Game of Thrones – den komplette boksen

Den 2. desember slippes Game of Thrones, den komplette serien, på Blu-ray.Legg til som favoritt
Western Stars-filmen

Western Stars-filmen

Det blir ingen turné, men nå kommer filmen bak "Western Stars".Legg til som favoritt
Trailer til Westworld, sesong 3

Trailer til Westworld, sesong 3

Maskinene konfronterer sine skapere!Legg til som favoritt
Chernobyl

Chernobyl

Strålende (!) serie som belyser hvordan kommunismen som system var avgjørende faktor i den forferdelige Tsjernobyl-katastrofen.Legg til som favoritt
Murder Mystery

Murder Mystery

Klisjeene og forutsigbarhet står i kø når Adam Sandler og Jennifer Aniston parodierer krimhistoriene til Agatha Christie.Legg til som favoritt
annonse
Lukk meny