Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå blokkerer Netflix VPN-tjenester!

Krigen er i gang.

Skrevet av / 26.01.16 - 12:20
Nå blokkerer Netflix VPN-tjenester!

Netflix har begynt å blokkere de første kjente IP-adresser som stammer fra VPN-tilbydere, som hittil har gjort det mulig for brukere å få adgang til Netflix for eksempel med en amerikansk IP-adresse i stedet for en norsk for å få adgang til et større utvalg filmer og tv-serier.

Netflix har tidligere meldt at tjenesten snart vil blokkere for bruk av slike VPN-tjenester, og nå tyder mye på at Netflix har begynt å sette handling bak ordene. I hvert fall opplever de første VPN-brukerne nå å se et skjermbilde som vist under, når de forsøker å se Netflix via sine digitale skalkeskjul. Det skriver vpncreative.net og henviser blant annet til en bruker, som postet bildet under på Reddit.

"Du ser ud til at anvende antiblokering eller proxy. Deaktiver disse tjenester, og prøv igen.For hjælp besøg netflix.com/proxy”, står der på skærmen, når Netflix blokerer VPN-brugerne. (Foto: Reddit)
«Du ser ut til å bruke antiblokkering eller proxy. Deaktiver disse tjenestene, og prøv igjen.For hjelp besøk netflix.com/proxy”, står det på skjermen, når Netflix blokkerer VPN-brukerne. (Foto: Reddit)

hjælpe-siden det henvises til, står det blant annet:

“Denne feilen oppstår når våre systemer registrerer at du oppretter forbindelse via en VPN, proxy eller «antiblokkerings»-tjeneste. Da innholdet i vårt bibliotek kan variere avhengig av område, og da disse typer forbindelser ofte benyttes til å omgå metoder til geografisk lokalisering, vil du ikke være i stand til å strømme når du har opprettet forbindelse på denne måten.”

Det er blant annet brukere fra tjenestene ExpressVPN og uFlix, som har opplevd problemer med den nå aktive geo-blokkeringen.

Flere VPN-leverandører har gitt uttrykk for at de vil gi Netflix kamp til målstreken ved blant annet å introdusere nye IP-adresser til sine kunder i samme tempo som strømmetilbyderen blokkerer de gamle.

Netflix har begynt å blokkere VPN-tjenester fordi strømmegiganten til gjengjeld nå tilbyr sin tjeneste i stort sett alle land i verden. I følge høytstående talsmenn fra Netflix er hensikten at alt innhold på sikt skal være globalt tilgjengelig.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top