Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gudfaren, del III

Den tredje og siste delen av Mario Puzos beretning om Gudfaren starter, som de to andre, med en helitaliensk fest, og denne gang er det Michael Corleone selv som skal hylles. Han er blitt dekorert Commendatore av paven i Roma, selvfølgelig fordi han har strødd milde gaver over de fattigste.

Skrevet av / 11.08.08 - 09:00
Gudfaren, del III

Michael er nå blitt en gammel mann, han har fått diabetes og de fleste vennene hans, inklusiv Tom Hagen, er døde. Datteren er blitt stor og sønnen bryter med far for å bli operasanger. Dessuten har han fått nye fiender som Eli Wallach og Joe Mantegna samt den tvilsomme vennen Andy Garcia.

Til gjengjeld er søster Talia Shire ham trofast, hustru Diane Keaton har nesten tilgitt alt det vonde. Gudfaren: Del III er beretningen om den angrende synder, han som vil gjøre alt godt igjen og bare drive lovlydige forretninger, noe gamle venner fra casinovirksomheten liker dårlig. Men Michael slår seg sammen med Vatikanet, skrifter også, ber om tilgivelse, han vil kjøpe deres gigantiske eiendomsselskap. Også her, som i de tidligere filmene om Gudfaren finnes det paralleller til hva som virkelig har skjedd.

Også epilogen blir blodig, med et aldeles strålende siciliansk punktum der Gudfarens sønn skal debutere på scenen i operaen Cavalleria Rusticana. En praktfull premiere som blir ganske blodig, både i kulissene og etterpå. Men hvem som blir drept til slutt, forteller ikke vi. Gled og gru dere. Filmen får fem stjerner.

Release: 11. juni
Regi: Francis Ford Coppola
Med: l Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Talia Shire, Sofia Coppola
Land: USA    År: 1990    Tid: 2:49 t.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top