Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Gudfaren, del 2

Rundt annen del av Gudfaren kan vi si det samme som om den første, vel utført, nydelige bilder og fremfor alt regissørens gode kommentarer på lydsporet.

Skrevet av / 10.08.08 - 09:00
Gudfaren, del 2

Del II tar oss med til historiens begynnelse, fortellingen om den lille gutten som må flykte fra Sicilia i 1917 og helt alene havner i New York. Når Vito blir voksen spilles han av Robert De Niro som blir familiens overhode.

Hans ungdom vender filmen stadig tilbake til gjennom flashbacks, og det er slik vi møter hans sønner Michael og Fredo som blir denne filmens hovedpersoner. Ellers er Del II en langt rikere film enn eneren som stort sett konsentrerte seg om den intime familiesfæren.

Her har Coppola hatt råd til store gatebilder fra tyvetallet og opptog i Little Italy, han tar oss med til Las Vegas og Cuba. Helt i sentrum står Michael som har overtatt sin fars rolle som det suverene, egenrådige familieoverhodet.

Gudfaren: Del II er de blodige komplottenes film, så mange at vi bitevis ikke forstår hvem og hvorfor noen blir tatt av dage. Michael distanserer seg helt fra hustru Diane Keaton og lider av et slags sykelig forfølgelsesvanvidd som munner ut i det endelige brudd med lillebror.

Del II er nok på grunn av budsjett og størrelse blitt en mer utflytende og mindre stram film en eneren, men bevares for noen kvaliteter likevel. Rollene er besatt av strålende skuespillere av alle slag. Al Pacino er glitrende i hovedrollen, men vi glemmer heller ikke John Cazale som den udugelige bror Fredo. Filmen får fem stjerner. Intervjuet med Coppola gir vi seks stjerner.

Release: 11. juni
Regi: Francis Ford Coppola
Med: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro, John Cazale
Land: USA    År: 1974    Tid: 3:20 t.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

Nå er traileren her!

Se traileren til den nye serien fra skaperne av Game of Thrones

The Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hjem til deg!

0
Scroll to Top