Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Facebook vil ha sin egen e-valuta

Det sosiale nettverket utfordrer banker og PayPal. Snart kan du betale på nettet og via mobilen gjennom din Facebook-konto.

Skrevet av / 15.04.14 - 13:18
Facebook vil ha sin egen e-valuta

Facebook er ikke bare det største og mest populære sosiale nettverket. Det er også en gigantisk pengemaskin. Og snart vil Zuckerberg og Co. ha sin egen betaling i form av elektroniske facebook-penger, som kan brukes til betalinger på nettet og i den fysiske verden.

I følge en rapport fra Financial Times er Facebook på vei til å oppnå en avtale med den irske sentralbanken om å drive digital bankvirksomhet med elektroniske penger. Når avtalen faller på plass, vil brukerne kunne sette inn penger på sin Facebook-konto og bruke dem til betaling andre steder.

10 mill. dollar for å ansette grunnlegger
I følge flere anonyme kilder, som har vært direkte involvert i saken, har Facebook forhandlet om partnerskap med flere engelske oppstartvirksomheter innenfor internasjonal pengeoverførsel. Det gjelder TransferWise, Moni Technologies og Azimo, samt muligvis flere. Facebook tilbød konkret å betale virksomheten Azimo 10 millioner dollar for å få lov til å rekruttere den ene av Azimos grunnleggere.

Facebook Credits for tungvint
Facebook forsøkte allerede i 2011 med virtuelle penger i form av Facebook Credits, som kunne brukes til å betale for ytelser inne i Facebook, for eksempel spill. Prosjektet ble imidlertid droppet, da det viste seg vanskelig å få de overførte pengene konvertert tilbake til “ekte” penger på mottakernes konti i mange forskjellige land, såkalt clearing. Siden da har Facebook innført gavekortsystemet Facebook Cards, som gir adgang til å kjøpe varer med forhåndsbetalte kort, og firmaet samarbeider dessuten med PayPal om nettbetalinger.

Facebook er allerede inne i vanen med å håndtere andre folks penger. I 2013 ble det via Facebook overført 2,1 milliarder kroner i betaling for først og fremst spill. Og firmaet tok seg godt betalt. Facebooks gebyr på betalingene kan være så høy som 30 prosent.

Apple vil også lage penger
Facebook er langt fra den eneste virksomheten som drømmer om å gjøre bankene utdatert. En av de viktigste grunnene til å inkludere en fingeravtrykksleser i iPhone 5S var i følge Apple-sjef Tim Cook nettopp muligheten for å kunne bruke mobilen som betalingsplattform, skriver Apple Insider.

Kilder: Time, Financial Times, Apple Insider

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top