Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Enklere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

Nå blir det enklere å bruke Bang & Olufsens trådløse høyttalere med eksisterende TV-er og musikkanlegg.

Skrevet av / 10.06.14 - 15:50
Enklere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

beo17
Lydingeniørene hos Bang & Olufsen har hatt mye å gjøre i det siste: Tidligere i år lanserte den danske produsenten sin nye trådløse høyttalerserie bestående av Beolab 17, 18 og 19. Senere har de også introdusert Beolab 20, den trådløse arvtageren til Beolab 9. Og det skulle ikke forundre oss om det snart kommer en oppgradert, trådløs versjon av flaggskipet Beolab 5.

Lyd & Bilde har testet Beolab 17 og 19 sammen med Beovision 11 TV over lengre tid, og kan bekrefte at den trådløse teknikken er stabil og velfungerende i både stereo og surround. Dette er en praktisk måte å få fullblods stereo- og surroundlyd i stua, uten å trekke masse ledninger på kryss og tvers. Inngangsbilletten er likevel dyr, hvis man skal ha en Bang & Olufsen TV til å drive det hele.

Det er ikke lenger nødvendig: B & O har nå lansert tilbehør som skal gjøre det enklere å ta i bruk de nye høyttalerne med det A/V utstyret man allerede har.

Trådløs sender
Bang & Olufsen Transmitter 1, en diskré liten boks hvor du kan koble til din TV, Blu-ray spiller eller annen lydkilde. Transmitter 1 har en innebygd WiSA-kompatibel sender, som kan kommunisere med opptil 7 trådløse B&O høyttalere. Inngangene består av analog stereo (RCA), digital stereo (optisk) og analog multikanal via RJ45 plugger (krever spesielle overganger fra B&O).

RCV-3000-IR-USB-Receiver
Transmitter 1 krever i utgangspunktet at lydkilden du kobler til har egen volumstyring. Men som tilbehør finnes også den trådløse USB «donglen» RCV-3000 med IR øye som kan motta fjernkontrollsignaler fra bl.a Samsung, LG og Sony TV-er. Dermed blir det lettere å bruke Transmitter 1 + høyttalerne som et frittstående lydsystem.

Trådløs mottaker
Til nåværende eiere av eldre B&O høyttalere finnes også den trådløse mottakeren Receiver 1. Dette er en enkel mottakerboks som brukes i kombinasjon med Transmitter 1(eller B&O TV), med 1 boks per høyttaler. Denne vil nok være populær til nåværende eiere av f.eks Beolab 5: Selv om man ikke blir kvitt ledningene helt og holdent, kan man slippe lange signalkabler.

Les også testen av Bang & Olufsen Beolab 18 i juni/juli digital- eller papirutgaven av Lyd & Bilde!
images

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top