Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sharp viste ny fargekalibrering på ISE

Sharp viste frem en LCD-videovegg basert på den nye full HD-skjermen PN-V551.

Skrevet av / 12.02.15 - 11:57
Sharp viste ny fargekalibrering på ISE

PN-V551 er Sharps første skjerm med UCCT-kalibreringsteknikk, som vanligvis bare finnes hos spesialiserte og avanserte skjermer. Teknikken gir en jevn lysstyrke og fargetemperatur over hele skjermens overflate, samt over alle sammenkoblede skjermer i en videovegg. Dette er spennende, for det er i prinsippet ingenting som står i veien for at slik fargekalibrering i fremtiden også kan tas i bruk på TV-skjermer til dagligstuen.

Ultrasmal
PN-V551 er forøvrig en Full HD-skjerm (1920 x 1080), men ved å koble minst fire skjermer sammen i serie, oppnår man 4K-oppløsning. På messen var hele ni skjermer sammenkoblet, som da tilsammen oppskalerer 4K videomateriale til hele 5.760 x 3.240 piksler. PN-V551 har en meget ramme (3,5 mm mellom to bildeskjermer), som gjør den ideell til seriekobling av flere skjermer. Benytter man seg av Sharps speilrammer i tillegg, får man et nesten helt sømløst bilde. Siden dette er en skjerm ment for offentlige installasjoner (digitale skilt, osv), er den meget lyssterk (700 cd), og skal tåle å stå på døgnet rundt. Lav vekt (ca 23 kg) og fire bærehåndtak forenkler installasjonen. PN-V551 er enkel å håndtere via nettverket, eller via fjernkontroll som ekstrautstyr.

Uniform Color Calibration Technologies
Sharps egenutviklede UCCT-prosess utføres allerede på fabrikken, hvor hver PN-V551-skjerm kalibreres med hjelp av et spektralfotometer. Dette skal gi et perfekt balansert og jevn hvitpunktsnivå for alle bildeskjermer og for en hel videovegg. Sharps UCCT-teknikk bruker to typer referansetabeller i bildeskjermen for permanent lagring av alle fargekorrigeringsdata (metning og lysstyrke) som programvaren har beregnet på pikselnivå.

Økt 4K-sortiment
Sharp viste også frem flere 4K-produkter, deriblant 70-tommeren PN-H701. Den er konstruert for døgnet rundt-drift, har en ultrasmal aluminiumramme, et tynt og lett hus og Sharps egen UV2A 4K TFT-panelteknikk som skal gi livlige og mettede farger.

sharp.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top