annonse
annonse
annonse

CES 2018

Sjekk Technics SL-1000R

Technics satser hardt på high-end platespillere, og lanserer to nye modeller.

annonse

En gang var Technics synonymt med det beste blant japansk hi-fi- Det var særlig platespillerne deres som ble høyt skattet, blant alt fra DJ-er til entusiaster. Men så var det slutt.

Panasonic la ned hele Technics-divisjonen. Overraskende nok dukket de opp igjen for et par år siden, med en hi-fi-utgave av SL-1200. Den direktedrevne platespilleren, som skulle bli enhver DJs foretrukne våpen.

Les testen av SL-1200G.

I fjor viste de sågar en prototype på en etterfølger til den aller råeste Technics-spilleren, SP-10, og nå kommer både den og SL-1000 tilbake i ny tapning.

(Foto: Produsenten) SL-1000R

Technics SP-10R og SL-1000R har mange likheter. De er begge direktedrift at tallerkenen, med to rotorer som skal gi mer stabil rotasjon, drevet av en kjerneløs motor.

Det nevnes avvik (wow & flutter) på 0,015%, som er det laveste jeg har sett, takket være en 12-pols elektromotor med 18 spoler, og en totalvekt på 7,9 kg, for den roterende massen. Tallerken inkludert.

Spilleren har separat strømforsyning, avtakbar armbase og mulighet for andre tonearmer, og det beste av alt: De er kompatible med eldre SP-10MK2 og MK3.

Det antydes en pris rundt 10.000 USD for Technics SP-10R og prisen er usikker for en komplett SL-1000R. Spillerne skal være i salg fra våren av.

annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.