Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Få høyttalere gir så mye lydtrykk for pengene som Reference-serien til Klipsch. I hvert fall ikke hvis man samtidig setter krav til lydkvalitet, kulminert i Reference Premiere-serien.

Test: Klipsch Reference Premiere RP-280F

Nå har serien blitt forbedret. Titandiskanten er forfinet, med ventilering for enda mer lineær gjengivelse av overtonene. Som før sitter den i midten av et Tractrix-horn, for høyest mulig følsomhet og kontroll på spredningen. Hornet er også oppgradert, med høyere massetetthet.

Reference Premiere-series skal nå ha bedre overtonegjengivelse, med enda høyere frekvenser, bedre stereoperspektiv og med lavere forvrengning.

Basselementene er som tidligere av kobberfarget, keramikkbehandlet aluminium (Cerametallic), som er både lette, stive og med lav forvrengning.

Flottere utseende

Utseendemessig er elementene nå omringet av trimringer i eloksert kobber, føttene er av aluminium og frontplatene satengmalt. Det nye, mørkfargede hornet skal frembringe resten av høyttalerkonstruksjonen, som nå i større grad er et ekte møbel enn før.

Utførelsene er i svart pianolakk, valnøtt tre eller svart vinyl. Ingen ord om priser, men vi forventer et lite prisløft fra eksisterende modeller.

Klipsch Reference Premiere 2018
Den nye Reference Premiere-serien var stilt ut på årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Audun Hage

 

Ny Reference

Reference-serien under Premiere-serien har også fått seg et løft, med et større diskanthorn med økt båndbredde, en ny diskant med faseplugg og en oppgradert bakre Tractrix bassport for kraftigere bass. Grillene har nå fått magnetiske fester, i likhet med Reference Premiere.

Scroll to Top