Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Creative satser på fargerik lyd

Lysende høyttalere, hodetelefoner og hjemmekino fra Creative.

Skrevet av / 11.01.18 - 13:48
Creative satser på fargerik lyd

Det er de enkle og fargestrålende lydenhetene som dominerer på Creatives stand på CES 2018 i Las Vegas: Intelligente høyttalere med innebygd lys, hodetelefoner og et hjemmekinoanlegg med soundbar og subwoofer er blant nyhetene.

Ikke alt er klart på markedet med det første, men man kan få en sniktitt på selskapets kommende smart home-høyttalere, Creative Nova, Creative Muvo Genie og Creative Halo Genie. På standen kan man også prøve ut de helt nye in-ear hodetelefonene Creative Aurvana Trio samt hjemmekinoanlegget X-Fi Sonic Carrier. Lydkort har Creative selvfølgelig også med seg, i form av BlasterX AE-5. Sistnevnte har fått to priser ved CES 2018 Innovation Awards.

Creative Nova kan levere både lyd og lys. Foto: Creative

 

Høyttaleren Creative Nova er et såkalt lys- og lydspa. Det må naturligvis bety at den kan sende ut både lys og lyd – i likhet med JBL Pulse. Nova har også Amazon Alexa-kompatibel talestyring.

Creative Muvo Genie støtter også Amazon Alexa. Det kompakte Genie kan man ta med seg overalt – til og med i regnvær, på polen eller på vandreturen. Creative Halo Genie er en Bluetooth-høyttaler med et lysshow i 16 millioner farger. Samtidig støtter den også Amazon Alexa.

Aurvana Trio. Foto: Creative

 

I den fysisk lettere – men samtidig tyngre ende – finner man Creative Aurvana Trio, som er et par in-ear hodetelefoner med hele tre drivere. Mellomtone og diskant styres av to balanserte armaturer. En dynamisk 10 mm biocellulose-driver tar seg av bassen. Det låter ambisiøst – og ikke særlig billig. Pris og lanseringsdato er foreløpig ikke kjent.

Foto: Creative

 

Til slutt er det hjemmekinosystemet X-Fi Sonic Carrier. Sonic Carrier, som beskrives som ”et kraftig underholdningssystem med drivere i et 15.2-oppsett samt 1000W RMS.” Ut fra bilde å bedømme er det snakk om en soundbar med en tilhørende subwoofer.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Scroll to Top