annonse
annonse

Asus viste frem heftige smarttelefoner og superlette laptops

annonse

Asus viste blant mange andre produkter, to meget spennende smarttelefoner på CES-messen i Las Vegas. Om disse kommer til Skandinavia vet vi ikke, men vi holder fingrene krysset!

ZenFone AR er bygget specielt med VR og augmented reality for øje. Foto: Asus

ZenFone AR er bygget spesielt med VR og augmented reality for øye. Foto: Asus

 

ZenFone AR er helt bokstavelig talt ikke av denne verden, da den er bygget spesielt til virtual reality og augmented reality med support for Googles Tango og Daydream Vr-platformer. Dataene er heller ikke gjennomsnittlige. Blant annet er den verdens første smarttelefon med 8 GB RAM – på høyde med de fleste nye pc’er. Lagringskapasiteten er i samme gate, med 256 GB plass. Av andre høydepunkter kan man nevne hele tre kameraer: Et 23 Mp ordinært kamera, et infrarødt dybdekamera med lasermåling av avstander, samt et tredje til tracking av bevegelser.

Skjermen er på 5,7 tommer og i WQHD-oppløsning (2.560 x 1.440), og grafikkprosessoren er ifølge Asus i samme klasse som en stasjonær pc. Som dermed beviser at man godt kan lage VR på en mobiltelefon – så lenge den har samme styrke som en fullvoksen, VR-klar datamaskin.

 

12 x zoom og lysstærk optik. ZenFone 3 giver de i forvejen hårdt pressede kameraproducenter kamp til stregen. Foto: Asus

12 x zoom og lyssterk opptikk. ZenFone 3 utfodrer de store kameraprodusentene. Foto: Asus

 

12X zoom-telefon
ZenFone 3 Zoom har som sitt unike salgpoeng et hovedkamera på ikke mindre enn 3,5 ganger optisk zoom, samt en digital zoom, som øker forstørrelsen opptil hele 12 ganger. Som vi har sett på andre nye smarttelefoner på markedet, bruker Asus flere kameraer for å oppnå heftige spesifikasjoner. I dette tilfellet et 25 mm f/1.7 vidvinkel og et 59 mm 2,3 x zoomkamera. Begge bruker en 12 Mp bildebrikke. Med fire-akser optisk bildestabilisering og tre-akser elektronisk ditto. Hvis de 12 megapikslene ikke er nok, kan man kombinere fire bilder til et enkelt 48 Mp-bilde. Telefonen kan også filme i 4k-oppløsning.

Selve telefonen er på 5,5″ og er kun 7,9 mm i tykkelsen, noe som gjør den til verdens tynneste 5,5-tommers-mobil. Det er opptil 4 GB RAM og opptil 128 GB lagring på ZenFone 3 Zoom.

Batteritiden er stadig et problem med smarttelefoner. Det har Asus sørget for å ordne opp med et 5.000 mAh-batteri, dobbelt av hva som er vanlig på en typisk smarttelefon. Man kan også bruke mobilen som en powerbank og lade opp andre enheter via USB.

ZenBook 3 Deluxe ser ud til at blive lige så hurtig, som den er myndeslank. Foto: Asus

ZenBook 3 Deluxe ser ut til å bli like hurtig som den er slank. Foto: Asus

 

Tynnere, hurtigere
Asus Zenbook-serien er en rekke med stilige maskiner. Den nyeste av dem, som ble presentert på CES 2017, er ZenBook 3 Deluxe. Den har ifølge Asus en 14″ skjerm i et 13″ chassis. Uansett hvordan man vrir og vender på maskinen, er en tomme fortsatt en tomme. Men rammen rundt skjermen er i hvert fall tynn. Maskinen måler 12,9 mm i tykkelsen, det er ikke en ny verdensrekord, men det er fortsatt meget slankt.

Det er til gjengjeld lagt opp til et rekordforsøk på innsiden, med 7. generasjon Intel Core i7-prosessor, (opptil) 16 GB RAM og (opptil) 1 TB SSD. De to USB-C-portene støtter Thunderbolt 3, så det er lagt til rette for hurtig ekstern grafikk.

 

Asuspro retter sig mod professionelle på farten. Foto: Asus

Asus pro retter seg mot profesjonelle på farten. Foto: Asus

 

Pc til off-road-business
I den pris- og ytelsesmessige tunge enden viste Asus en knapp kilo tung businesslaptop med 10 timers batteritid, som også lover en 14″ skjerm på 13″ plass. Maskinen måler 14,85 mm på det tykkeste.

Kabinettet er i en magnesiumslegering, og i tillegg til å se bra ut er maskin bygget til å tåle et liv på farten. Den er falltestet etter MIL-810G standaren, og tastaturet er vannavstøtende, slik at den ikke tar skade av å dele en kopp kaffe med sin eier.

Asus Pro B9440 leveres med 7. generasjons Intel Core i5/i7-prosessor, opptil 16 GB RAM og maks 512 GB SSD-driv. Den har to USB-C porter. Pris er foreløpig ikke kjent, men det blir trolig ikke billig.

Les også:

Slik velger du riktig TV

Går du med planer om å kjøpe ny TV i år? Her er tipsene som hjelper deg å velge riktig TV til ditt behov!

Se så liten den er

Hjemmekino i baklommen? Javisst. Sonys flate projektor er både bærbar og kompakt nok til å ha med hvor som helst.

Dette er faktisk en radio

Her er løsningen for deg som lurer på hvordan du skal få DAB-radio på det gamle anlegget.

Norges største og feteste kino

Den 22. mars åpner den helt nye ODEON kino på Storo i Oslo, med 14 saler og IMAX.

Vårpuls i Oslo

Til helgen tar Oslo Hi-Fi Center pulsen på Oslo, med sin egen hi-fi-messe.

Nå er McIntosh billigste her

McIntosh MT-2 er den rimeligste platespilleren fra den kanten, skjønt alt er relativt.

Anbefalte tester

Test av Kygo A6/500

Da jeg testet hodetelefonen Kygo A9/600 for et par måneder siden, var jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for å...

Test: EC Living Tana SL-1 og L-1

Når man tenker stereoanlegg faller tankene automatisk på to høyttalere, med en forsterker imellom seg. Men hvorfor ikke sløyfe hele...

På forsiden nå

Friday Lock

Det smarte hjemmet er mye mer enn kameraer og lys i tusenvis av farger. I USA har de lenge vært...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spill selger som varmt hvetebrød. Vi har i det siste testet gaming-mus, gaming-headset og...

Jabra Elite 65T

Siden Apple friga sine AirPods i desember 2016, er det skjedd mye, og det har kommet mange konkurrenter på markedet...

Se så liten den er

Den er kanskje bedre egnet til presentasjoner enn film, men det er lov å håpe. Den 280 gram lette Sony-projektoren...

Dette er faktisk en radio

Siden FM-sendingene forsvant fra riksdekkende radio i desember 2017, har mange byttet til og eller oppgradert til DAB+ radio. Utvalget...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Konkurranse!

Nå lanseres en av tidenes mest suksessrike
filmserier på 4K UHD Blu-ray: «Harry Potter 1-7B».

DELTA HER

I samarbeid med Fox/Paramount gir Lyd & Bilde DEG nå sjansen til å vinne alle de 8 nye filmene på Blu-ray/4K UHD.