annonse
annonse

Fete gadgets i slank innpakning

Asus viste frem heftige smarttelefoner og superlette laptops

Asus viste blant mange andre produkter, to meget spennende smarttelefoner på CES-messen i Las Vegas. Om disse kommer til Skandinavia vet vi ikke, men vi holder fingrene krysset!

ZenFone AR er bygget specielt med VR og augmented reality for øje. Foto: Asus
ZenFone AR er bygget spesielt med VR og augmented reality for øye. Foto: Asus

 

ZenFone AR er helt bokstavelig talt ikke av denne verden, da den er bygget spesielt til virtual reality og augmented reality med support for Googles Tango og Daydream Vr-platformer. Dataene er heller ikke gjennomsnittlige. Blant annet er den verdens første smarttelefon med 8 GB RAM – på høyde med de fleste nye pc’er. Lagringskapasiteten er i samme gate, med 256 GB plass. Av andre høydepunkter kan man nevne hele tre kameraer: Et 23 Mp ordinært kamera, et infrarødt dybdekamera med lasermåling av avstander, samt et tredje til tracking av bevegelser.

Skjermen er på 5,7 tommer og i WQHD-oppløsning (2.560 x 1.440), og grafikkprosessoren er ifølge Asus i samme klasse som en stasjonær pc. Som dermed beviser at man godt kan lage VR på en mobiltelefon – så lenge den har samme styrke som en fullvoksen, VR-klar datamaskin.

 

12 x zoom og lysstærk optik. ZenFone 3 giver de i forvejen hårdt pressede kameraproducenter kamp til stregen. Foto: Asus
12 x zoom og lyssterk opptikk. ZenFone 3 utfodrer de store kameraprodusentene. Foto: Asus

 

12X zoom-telefon
ZenFone 3 Zoom har som sitt unike salgpoeng et hovedkamera på ikke mindre enn 3,5 ganger optisk zoom, samt en digital zoom, som øker forstørrelsen opptil hele 12 ganger. Som vi har sett på andre nye smarttelefoner på markedet, bruker Asus flere kameraer for å oppnå heftige spesifikasjoner. I dette tilfellet et 25 mm f/1.7 vidvinkel og et 59 mm 2,3 x zoomkamera. Begge bruker en 12 Mp bildebrikke. Med fire-akser optisk bildestabilisering og tre-akser elektronisk ditto. Hvis de 12 megapikslene ikke er nok, kan man kombinere fire bilder til et enkelt 48 Mp-bilde. Telefonen kan også filme i 4k-oppløsning.

Selve telefonen er på 5,5″ og er kun 7,9 mm i tykkelsen, noe som gjør den til verdens tynneste 5,5-tommers-mobil. Det er opptil 4 GB RAM og opptil 128 GB lagring på ZenFone 3 Zoom.

Batteritiden er stadig et problem med smarttelefoner. Det har Asus sørget for å ordne opp med et 5.000 mAh-batteri, dobbelt av hva som er vanlig på en typisk smarttelefon. Man kan også bruke mobilen som en powerbank og lade opp andre enheter via USB.

ZenBook 3 Deluxe ser ud til at blive lige så hurtig, som den er myndeslank. Foto: Asus
ZenBook 3 Deluxe ser ut til å bli like hurtig som den er slank. Foto: Asus

 

Tynnere, hurtigere
Asus Zenbook-serien er en rekke med stilige maskiner. Den nyeste av dem, som ble presentert på CES 2017, er ZenBook 3 Deluxe. Den har ifølge Asus en 14″ skjerm i et 13″ chassis. Uansett hvordan man vrir og vender på maskinen, er en tomme fortsatt en tomme. Men rammen rundt skjermen er i hvert fall tynn. Maskinen måler 12,9 mm i tykkelsen, det er ikke en ny verdensrekord, men det er fortsatt meget slankt.

Det er til gjengjeld lagt opp til et rekordforsøk på innsiden, med 7. generasjon Intel Core i7-prosessor, (opptil) 16 GB RAM og (opptil) 1 TB SSD. De to USB-C-portene støtter Thunderbolt 3, så det er lagt til rette for hurtig ekstern grafikk.

 

Asuspro retter sig mod professionelle på farten. Foto: Asus
Asus pro retter seg mot profesjonelle på farten. Foto: Asus

 

Pc til off-road-business
I den pris- og ytelsesmessige tunge enden viste Asus en knapp kilo tung businesslaptop med 10 timers batteritid, som også lover en 14″ skjerm på 13″ plass. Maskinen måler 14,85 mm på det tykkeste.

Kabinettet er i en magnesiumslegering, og i tillegg til å se bra ut er maskin bygget til å tåle et liv på farten. Den er falltestet etter MIL-810G standaren, og tastaturet er vannavstøtende, slik at den ikke tar skade av å dele en kopp kaffe med sin eier.

Asus Pro B9440 leveres med 7. generasjons Intel Core i5/i7-prosessor, opptil 16 GB RAM og maks 512 GB SSD-driv. Den har to USB-C porter. Pris er foreløpig ikke kjent, men det blir trolig ikke billig.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-