Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

B&O med finans-frieri

Bang & Olufsen kjemper med underskudd, og har hyret Carnegie for å finne en mulig kjøper eller partner til virksomheten.

Skrevet av / 26.01.15 - 16:25
B&O med finans-frieri

Bang & Olufsen har lansert flere spennende produkter det siste året, som de trådløse Beolab 18 med WiSA teknikk, high-end 4K tv-en BeoVision Avant, og nå sist det nye streaming musikksystemet BeoSound Moment.

Likevel har den tradisjonsrike danske produsenten problemer med røde tall i regnskapet. Nå har de hyret investeringsbanken Carnegie for å finne en mulig kjøper eller investor til virksomheten, hevder en anonym kilde til Berlingske.

Blant potensielle kjøpere nevnes store elektronikkonsern som for eksempel Sony, Philips og Samsung, eller et kapitalfond.

Men kanskje vil B&O og Carnegie ha større hell ved å alliere seg med fremadstormende kinesiske TV-produsenter som TCL, Seiko eller Hisense. Det kinesiske elektronikkmarkedet er i sterk vekst, og europeiske merkevarer er svært ettertraktede. Danske merkenavn som Libratone og Dynaudio fikk henholdsvis hongkongesiske og kinesiske eiere i 2014.

Apple, som tidligere ble nevnt som en potensiell kjøper av tyske Loewe, er en annen sterk aktør med mye penger på bok, som også planlegger å slippe sin egen TV etter hvert. Apple-sjef Tim Cook bladde opp omkring 3 milliarder dollar for Beats Audio i 2014. Kanskje han også kan være en reddende engel for et B&O i trøbbel?

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top